rudolf24 Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Witam, w trakcie poszukiwania kalkomanii do ukraińskiego Su-27 natknąłem się na ciekawy zestaw od Hi-Decal Line, w interesującym mnie malowaniu (konkretniej ukraińskiej 06' z Sewastopola na jesieni 92') natknąłem się na takie kolor proponowane przez Hi-Decal Line: FS 35550, FS 35526 oraz FS 35420. Niestety po dłuższym poszukiwaniu nie mogę znaleźć tych kolorów od Mr Color. Wie ktoś może jakie kolory są zbliżone do tych proponowanych przez Hi-Decal Line ? Chodzi mi konkretniej o Gunze lub chociaż Tamiye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Info znajdziesz w Edkowej instrukcji o Su-27 w skali 1:48 są tam podane kolory Mr. Color Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Nie wiem tylko czy aby te kolory podane przez Edka są takie jak te od HDL. Eduard proponuje maszynę z 2009, a HDL z 1992. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Z tego co wyczytałem kamuflaż był bardziej zbliżony (kolorami) do tych z ZSRR. Co do MRP to wolałbym jednak coś ze stajni Gunze (lub zbliżone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Jak piszesz o 1992 roku to na bank kolory jak do rosyjskiej maszyny, bo to się ledwo co sowiecki sajuz rozleciał w cholerę Dla tamtego okresu to nawet można by się pokusić o "zamalowanie" gwiazd i na to naniesienie dopiero ukraińskich znaków rozpoznawczych. Świta mi, że w Skrzydlatej Polsce był w tamtym okresie pokaźny artykuł o ewolucji znaków rozpoznawczych na Ukrainie i było sporo zdjęć, ale czy ja ten numer na strychu odnajdę to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 No dzięki za rozjaśnienie sytuacji A jak wygląda sprawa z kolorkami do rosyjski ? Można użyć tych co proponował Eduard w swoim Su-27 w malowaniu numer B ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Jako baza powinny być ok. Pytanie, czy chcesz się bawić w wypłowienia i przebarwienia, czy "nówka sztuka, niebity" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Ciężko mi na ten moment mówić, co do wypołowień to dla mnie troszkę "czarna magia" jedyne co robiłem w tym kierunku to "Sól" na Rafale :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi