Mikele Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 (edytowane) Galeria Konkurs Lato 2016 Model zakwalifikowany do: Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Warsztat TUTAJ Francuski AMX-56 Leclerc z okresu stacjonowania w Kosowie, początek misji czerwiec '99. Luźną inspiracją do budowy modelu było poniższe zdjęcie. Zestaw Revell0 03131, kalkomanie zestawowe, żadnych dodatków rodem z rynku, bo nie ma Wszystkie przeróbki i dodatki wykonane samodzielnie, co dokumentuje warsztat w odpowiednim dziale. A zabawy było sporo, bo trzeba było wykonać powierzchnie antypoślizgowe, uplastycznić i upodobnić do ludzi gumowe fartuchy, wymalować światła i peryskopy, dodać anteny i wyrzutnie granatów dymnych, brezent w koszu wieży itd itp. Malowany Gunze C (trójpak do malowania NATO mieszany z innymi kolorami dla uzyskania francuskich kolorów), filrty samoróbki, washe i inne szuwaksy z AK i MIG, oleje artyztycze rodem z Empiku. Na koniec trochę pigmentów i suche błoto z MIGa. Do rzeczy: Edytowane 4 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Głosowanie rozpocznie się od godzin rannych w dniu 1 września 2016 i potrwa do 10 września do godziny 23.59 Galeria będzie zamknięta aż do czasu zakończenia głosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Bardzo ładnie pomalowany jak na swoją skalę. Z brudzeniem można było troszkę odważniej, szczególnie górna część modelu. Wiem że trzeba było w warsztacie, ale czas i rozmach konkursu nie pozwalały mi na dokładne śledzenie co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Dzięki. Wzorowałem się na zdjęciach z Kosowa, na których w zdecydowanej większości przypadków czołgi stały na asfalcie i były własnie tylko lekko zakurzone i obleione starym błotem na burtach i taki efekt chciałem osiągnąć na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi