Mr_hanky Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Witam. Pierwszy model w życiu, który skończyłem a drugi w ogóle.Było kilka problemów ze spasowaniem, ale generalnie fajnie się go kleiło. Pracowałem nad nim od stycznia i zajęło to aż tyle czasu ponieważ większość technik stosowałem po raz pierwszy, więc za każdym razem musiałem się dokształcać, brakowało mi też chemii i narzędzi więc za każdym razem kiedy stawałem przed jakimś problemem albo odkrywałem nową technikę- musiałem lecieć do sklepu/zamawiać to co potrzebne Model wykonany z pudła, dorobiłem jedynie uchyty na łopatę. Na tym mój scratch się skończył. Gąsienice w tym modelu mnie totalnie przerosły-do następnych modeli postaram się wkładać ogniwkowe. Na modelu nie ma celowo żadnych obić ani okopceń. Wzorowałem się na zdjęciu, na którym tankietka jest wyraźnie świeżo pomalowana. Malowany z ręki pędzelkiem. Farby Vallejo + Prince August, Wash AK. Brudzenie: pigmenty pomieszane z wodą, na to pigment fixer AK. warsztat: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=53267 A teraz czekam na baty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Jak na pierwszy skończony to całkiem całkiem. Jak byłem młodszy to skleiłem około czterech szajsów mirage na tym podwoziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_hanky Napisano 31 Maja 2019 Autor Share Napisano 31 Maja 2019 Witam. Miałem chwilkę więc zrobiłem mini gablotkę na model: gablotka trumpetera + wydrukowałem zdjęcie bruku w odpowiedniej skali, nakleiłem wikolem i voila. Foty na szybko telefonem więc sorry za jakość i tło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej56 Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi