Jump to content

Subaru Impreza - Rajd Polski - Leszek Kuzaj *

subaroman
 Share

Recommended Posts

Fajnie wyglada model i prosilbym i nie tylko ja zebys napisal cos wiecej o tym modelu jak byl malowany ile nad nim siedziales itp . Pozdrawiam ,a model naprawde swietny ,a i jeszcze jaka to skala ?

Spoko, juz precyzuje. ( ogolnie wszystko co skladam i mam zlozone to modele 1/24)

Wiec tak: skala 1/24, do tego kalkomanie z ehobby(??).

Kolorek to tamiyowski podklad, potem mica blue oraz kilka warstw clear`a. Papier scierny i pasty polerskie + wosk tamiya. Niestety troszke za wczesnie wypolerowalem lakier i troszke sie efekt zgubil jak farba doschla...eh...nauka kosztuje...

Jezeli chodzi o czas, to nie jestem w stanie powiedziec, ile mi zajelo wykonanie subaru, bo buduje kilka modeli jednoczesnie ( kuchnia jest hala produkcyjna, wiec trzeba troche hurtowo skladac, bo wiecej rozkladania i chowania narzedzi niz roboty).

Na ukonczeniu mam obecnie Peugeota 307 WRC M. Stohl`a z rajdu Monte-Carlo`06, Toyote Corolle WRC B. Thiry`ego z rajdu M-C.`00, Toyote Landcruser, Volvo 850, Renault 5 rally, Nissana Skyline, Subaru Impreze (cywil), Honde Accord JACCS, Mitsubishi GTO, Fiata 131 w dwoch wersjach malowania ( itd, itp.)

Chetnie dorzuce co jakis czas troche nowych fotek.

Pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!

Dzieki za wyjasnienie ,chociaz skala mi wyglada na 1:43 bo podobny sklejalem z hellera , no ale ty wiesz najlepiej bo sam sklejales powiedz mi z jakiej jest firmy i czy ma cos rychomego . Pozdrawiam

Dzieki za wyjasnienie ,chociaz skala mi wyglada na 1:43 bo podobny sklejalem z hellera , no ale ty wiesz najlepiej bo sam sklejales powiedz mi z jakiej jest firmy i czy ma cos rychomego . Pozdrawiam

Subaru, jak napisalem powyzej, to model tamiya 1/24 (24240). Ruchome sa tylko kola, standardowo dla takich modeli.

Edited by Guest

No tak jest napisane przegapilem to zeczywiscie . Sory ,wyglada mi na 1:43 ale tamija nie robi w takich skalach modeli wiec jest 1:24 .

Fajny model podoba mi sie , robie nowsza wersje tego modelu z rajdowki na cywila mysle ze mi sie uda:) . Miales jakies trudnosci przy tym modelu ?

No tak jest napisane przegapilem to zeczywiscie . Sory ,wyglada mi na 1:43 ale tamija nie robi w takich skalach modeli wiec jest 1:24 .

Nie ma problemu, spoko!!!

Fajny model podoba mi sie , robie nowsza wersje tego modelu z rajdowki na cywila mysle ze mi sie uda:) . Miales jakies trudnosci przy tym modelu ?

Trudnosci chyba nie bylo, w zasadzie, to oprocz kalek i zaszpachlowania otworow w dachu, nic nie trzeba bylo zmieniac.

Kalka jest bardzo dokladna, posiada nawet sedziowskie znaczki na oponach!!!! Jednak ma jeden minusik: napisy i gwiazdki, ktore sa na nim zolte, powinny byc oczoje.bne, jak na fabrycznych wozach. Poza tym niedociagnieciem, polecam ten zestaw rewaloryzacyjny.