subaroman Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Przedstawiam wam jeden z moich modeli. Baza jest model tamiya i do tego zestaw kalkomanii. Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Fajnie wyglada model i prosilbym i nie tylko ja zebys napisal cos wiecej o tym modelu jak byl malowany ile nad nim siedziales itp . Pozdrawiam ,a model naprawde swietny ,a i jeszcze jaka to skala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 Spoko, juz precyzuje. ( ogolnie wszystko co skladam i mam zlozone to modele 1/24) Wiec tak: skala 1/24, do tego kalkomanie z ehobby(??). Kolorek to tamiyowski podklad, potem mica blue oraz kilka warstw clear`a. Papier scierny i pasty polerskie + wosk tamiya. Niestety troszke za wczesnie wypolerowalem lakier i troszke sie efekt zgubil jak farba doschla...eh...nauka kosztuje... Jezeli chodzi o czas, to nie jestem w stanie powiedziec, ile mi zajelo wykonanie subaru, bo buduje kilka modeli jednoczesnie ( kuchnia jest hala produkcyjna, wiec trzeba troche hurtowo skladac, bo wiecej rozkladania i chowania narzedzi niz roboty). Na ukonczeniu mam obecnie Peugeota 307 WRC M. Stohl`a z rajdu Monte-Carlo`06, Toyote Corolle WRC B. Thiry`ego z rajdu M-C.`00, Toyote Landcruser, Volvo 850, Renault 5 rally, Nissana Skyline, Subaru Impreze (cywil), Honde Accord JACCS, Mitsubishi GTO, Fiata 131 w dwoch wersjach malowania ( itd, itp.) Chetnie dorzuce co jakis czas troche nowych fotek. Pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Dzieki za wyjasnienie ,chociaz skala mi wyglada na 1:43 bo podobny sklejalem z hellera , no ale ty wiesz najlepiej bo sam sklejales powiedz mi z jakiej jest firmy i czy ma cos rychomego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Dzieki za wyjasnienie ,chociaz skala mi wyglada na 1:43 bo podobny sklejalem z hellera , no ale ty wiesz najlepiej bo sam sklejales powiedz mi z jakiej jest firmy i czy ma cos rychomego . Pozdrawiam Subaru, jak napisalem powyzej, to model tamiya 1/24 (24240). Ruchome sa tylko kola, standardowo dla takich modeli. Edytowane 22 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 No tak jest napisane przegapilem to zeczywiscie . Sory ,wyglada mi na 1:43 ale tamija nie robi w takich skalach modeli wiec jest 1:24 . Fajny model podoba mi sie , robie nowsza wersje tego modelu z rajdowki na cywila mysle ze mi sie uda:) . Miales jakies trudnosci przy tym modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Za lakierung i kalkomanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 No tak jest napisane przegapilem to zeczywiscie . Sory ,wyglada mi na 1:43 ale tamija nie robi w takich skalach modeli wiec jest 1:24 . Nie ma problemu, spoko!!! Fajny model podoba mi sie , robie nowsza wersje tego modelu z rajdowki na cywila mysle ze mi sie uda:) . Miales jakies trudnosci przy tym modelu ? Trudnosci chyba nie bylo, w zasadzie, to oprocz kalek i zaszpachlowania otworow w dachu, nic nie trzeba bylo zmieniac. Kalka jest bardzo dokladna, posiada nawet sedziowskie znaczki na oponach!!!! Jednak ma jeden minusik: napisy i gwiazdki, ktore sa na nim zolte, powinny byc oczoje.bne, jak na fabrycznych wozach. Poza tym niedociagnieciem, polecam ten zestaw rewaloryzacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Kolego, kolejny fantastyczny model w Twojej kolekcji. Masz naprawdę talent do tych rajdówek Zrób fotkę jak wszystkie stoją obok siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi