Gibon87 Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Witajcie! Jestem nowym użytkownikiem po wieloletniej przerwie w modelarstwie stąd tez proszę o wyrozumiałość a zarazem konstruktywną krytykę. Model jaki mam na warsztacie to honda s2000 postaram się aby wyszedł fajnie. Od razu mam pytanie gdzie mogę kupić flock jakiego używa się do pokrywania dywanów w modelach oraz jak go najlepiej stosować. pozdrawiam miłego oglądania inbox kolor nadwozia bedzie daytona blue b17 z palety nissana kolejny krok bedzie troche czerni od spodu maskowanie oczywiscie zajelo sporo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Witamy Powiedz od razu czym malowałeś wydechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 3 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2016 Wydechy tarcze amortyzatory pierw malowane czarna baza na to lakier bezbarwny potem lakier chrom zostawiłem na dzień i lakier bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysieku Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Ładny model, sam się nad nim zastanawiam może opowiesz kilka słów o wykonaniu. Faktycznie ten układ wydechowy prezentuje się świetnie, ogólnie jak na "nowego użytkownika" to za dobrze Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Chodziło mi o konkretnego producenta i numer farby ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 To fajny model pod warunkiem, że dorobi się silnik. Planujesz tak zrobić Jakieś waloryzacje, czy prosto z pudła Jest sporo możliwości ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Jak zrobisz kabrio to wymien boczne szyby bo sa grubosci pancernych. Ja tego niestety nie zrobilem. Mozesz zobaczyc jak mi wyszedl viewtopic.php?p=711606 No i napisz jakie farby do wydechu uzyles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2016 Chodziło mi o konkretnego producenta i numer farby ;] farby ktorych używam pochodza z mieszalni samochodowej i sa firmy novol:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2016 To fajny model pod warunkiem, że dorobi się silnik.Planujesz tak zrobić Jakieś waloryzacje, czy prosto z pudła Jest sporo możliwości ...... na dzień dzisiejszy robię wersje prosto z pudła wykonana jest naprawdę fajnie duzo szczegółów widzialem na hiroboy silnik f20c mialem się was pytac czy da rade go wstawic do niej ale co wtedy z ori maska?? zobaczymy jak ten model mi wyjdzie to zrobie druga eske wtedy na wypasie z elementami fototrawionymi silnikiem i felgami te37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Jeśli chodzi o flock to mam do sprzedania dwa opakowania czarnego. Wydech wyszedł bardzo ładnie, potwierdzam słowa przedmówców. Zastanawia mnie tylko kolor na amortyzatorach... Srebrny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Jeśli chodzi o flock to mam do sprzedania dwa opakowania czarnego. Wydech wyszedł bardzo ładnie, potwierdzam słowa przedmówców. Zastanawia mnie tylko kolor na amortyzatorach... Srebrny? amory malowane pierw na czarno potem lakier bezbarwny i nakladany chrom zdjecie kiepsko oddaje efekt. juz zamowilem flock ciekawe co przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Seryjne amortyzatory są czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Seryjne amortyzatory są czarne zgadza sie ale tu sa H&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 troche udalo dzis sie podzialac a oto efekty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Ładnie i czysto Ci to wychodzi tylko niektóre zdjęcia trochę za mało doświetlone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Ładnie i czysto Ci to wychodzi tylko niektóre zdjęcia trochę za mało doświetlone wlasnie nad oswietleniem do zdjec musze popracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Podłużnice machnąłeś na czarno, nie wiem czemu, a plastikowa listwa na przewody niebieska... W ogóle jeśli to miałby być seryjny samochód to podwozie powinno być szare, ale w tuningowanym może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2016 podluznice machniete na czarno zeby byla jakas spojnosc miedzy przednim zawieszeniem a tylnim dobrze to wyglada ale masz racje sam sie pozniej kapnolem ze oslona platuikowa przewodow paliwowych powinna byc czarna bede musial to poprawic dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Bardzo przyjemnie się patrzy na Twój model. Może i nie wszystko jest zgodne merytorycznie jak pisze jakub476, ale kolorystycznie jest ok:) .Będę tu zaglądał i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2016 buda przetarta papierem wodnym p800 poszedł podkład epoksydowy jego zaleta jest to ze nie wymaga szlifowania i mozna malowac po zmatoweniu powierzchni po 15 minutach malowanko i honda schnie wszystko robione produktami samochodowymi z racji tego ze jestem lakiernikiem jesli ma ktos pytania lub potrzeboje materialu zapraszam chetnie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 cos tam sie dzieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Dobrze idziesz z tematem, no i nie zapomniałeś o tym o czym zapomina większość - uszczelki lamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 pierwsza zabawa z flockiem kleilem na lakier bezbarwny rozrobiony z utwardzaczem:D nawet jeden dywanik dorobilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 pierwsza zabawa z flockiem kleilem na lakier bezbarwny rozrobiony z utwardzaczem:D nawet jeden dywanik dorobilem Ładnie wyszło, choć kolor zupełnie nie w moim typie... Dywanik zacny, zrób i drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Kolor w typie Hondy. ;) https://www.google.pl/search?q=s2000+interior&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWz8Ls55vNAhXHC5oKHV0jCSkQ_AUICCgB&biw=1280&bih=869 Ja to nigdy nie zrozumie flockowania przed malowaniem... I teraz będziesz szpachlował wypychacze, maskował flock i malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi