Gibon87 Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 Witajcie! Jestem nowym użytkownikiem po wieloletniej przerwie w modelarstwie stąd tez proszę o wyrozumiałość a zarazem konstruktywną krytykę. Model jaki mam na warsztacie to honda s2000 postaram się aby wyszedł fajnie. Od razu mam pytanie gdzie mogę kupić flock jakiego używa się do pokrywania dywanów w modelach oraz jak go najlepiej stosować. pozdrawiam miłego oglądania inbox kolor nadwozia bedzie daytona blue b17 z palety nissana kolejny krok bedzie troche czerni od spodu maskowanie oczywiscie zajelo sporo czasu Cytuj
jonathan Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 Witamy Powiedz od razu czym malowałeś wydechy Cytuj
Gibon87 Napisano 3 Czerwca 2016 Autor Napisano 3 Czerwca 2016 Wydechy tarcze amortyzatory pierw malowane czarna baza na to lakier bezbarwny potem lakier chrom zostawiłem na dzień i lakier bezbarwny Cytuj
rysieku Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 Ładny model, sam się nad nim zastanawiam może opowiesz kilka słów o wykonaniu. Faktycznie ten układ wydechowy prezentuje się świetnie, ogólnie jak na "nowego użytkownika" to za dobrze Ci idzie. Cytuj
jonathan Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 Chodziło mi o konkretnego producenta i numer farby ;] Cytuj
Coppercat Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 To fajny model pod warunkiem, że dorobi się silnik. Planujesz tak zrobić Jakieś waloryzacje, czy prosto z pudła Jest sporo możliwości ...... Cytuj
bahamut24 Napisano 4 Czerwca 2016 Napisano 4 Czerwca 2016 Jak zrobisz kabrio to wymien boczne szyby bo sa grubosci pancernych. Ja tego niestety nie zrobilem. Mozesz zobaczyc jak mi wyszedl viewtopic.php?p=711606 No i napisz jakie farby do wydechu uzyles. Cytuj
Gibon87 Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Napisano 4 Czerwca 2016 Chodziło mi o konkretnego producenta i numer farby ;] farby ktorych używam pochodza z mieszalni samochodowej i sa firmy novol:p Cytuj
Gibon87 Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Napisano 4 Czerwca 2016 To fajny model pod warunkiem, że dorobi się silnik.Planujesz tak zrobić Jakieś waloryzacje, czy prosto z pudła Jest sporo możliwości ...... na dzień dzisiejszy robię wersje prosto z pudła wykonana jest naprawdę fajnie duzo szczegółów widzialem na hiroboy silnik f20c mialem się was pytac czy da rade go wstawic do niej ale co wtedy z ori maska?? zobaczymy jak ten model mi wyjdzie to zrobie druga eske wtedy na wypasie z elementami fototrawionymi silnikiem i felgami te37 Cytuj
kashato Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Jeśli chodzi o flock to mam do sprzedania dwa opakowania czarnego. Wydech wyszedł bardzo ładnie, potwierdzam słowa przedmówców. Zastanawia mnie tylko kolor na amortyzatorach... Srebrny? Cytuj
Gibon87 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Napisano 5 Czerwca 2016 Jeśli chodzi o flock to mam do sprzedania dwa opakowania czarnego. Wydech wyszedł bardzo ładnie, potwierdzam słowa przedmówców. Zastanawia mnie tylko kolor na amortyzatorach... Srebrny? amory malowane pierw na czarno potem lakier bezbarwny i nakladany chrom zdjecie kiepsko oddaje efekt. juz zamowilem flock ciekawe co przyjdzie Cytuj
Gibon87 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Napisano 5 Czerwca 2016 Seryjne amortyzatory są czarne zgadza sie ale tu sa H&R Cytuj
Gibon87 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Napisano 5 Czerwca 2016 troche udalo dzis sie podzialac a oto efekty:D Cytuj
Browarek90 Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Ładnie i czysto Ci to wychodzi tylko niektóre zdjęcia trochę za mało doświetlone Cytuj
Gibon87 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Napisano 5 Czerwca 2016 Ładnie i czysto Ci to wychodzi tylko niektóre zdjęcia trochę za mało doświetlone wlasnie nad oswietleniem do zdjec musze popracowac Cytuj
jakub476 Napisano 6 Czerwca 2016 Napisano 6 Czerwca 2016 Podłużnice machnąłeś na czarno, nie wiem czemu, a plastikowa listwa na przewody niebieska... W ogóle jeśli to miałby być seryjny samochód to podwozie powinno być szare, ale w tuningowanym może być. Cytuj
Gibon87 Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Napisano 6 Czerwca 2016 podluznice machniete na czarno zeby byla jakas spojnosc miedzy przednim zawieszeniem a tylnim dobrze to wyglada ale masz racje sam sie pozniej kapnolem ze oslona platuikowa przewodow paliwowych powinna byc czarna bede musial to poprawic dzieki:) Cytuj
hemi303 Napisano 6 Czerwca 2016 Napisano 6 Czerwca 2016 Bardzo przyjemnie się patrzy na Twój model. Może i nie wszystko jest zgodne merytorycznie jak pisze jakub476, ale kolorystycznie jest ok:) .Będę tu zaglądał i kibicuję. Cytuj
Gibon87 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Napisano 7 Czerwca 2016 buda przetarta papierem wodnym p800 poszedł podkład epoksydowy jego zaleta jest to ze nie wymaga szlifowania i mozna malowac po zmatoweniu powierzchni po 15 minutach malowanko i honda schnie wszystko robione produktami samochodowymi z racji tego ze jestem lakiernikiem jesli ma ktos pytania lub potrzeboje materialu zapraszam chetnie pomoge Cytuj
kashato Napisano 9 Czerwca 2016 Napisano 9 Czerwca 2016 Dobrze idziesz z tematem, no i nie zapomniałeś o tym o czym zapomina większość - uszczelki lamp Cytuj
Gibon87 Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Napisano 9 Czerwca 2016 pierwsza zabawa z flockiem kleilem na lakier bezbarwny rozrobiony z utwardzaczem:D nawet jeden dywanik dorobilem Cytuj
Dorotka Napisano 9 Czerwca 2016 Napisano 9 Czerwca 2016 pierwsza zabawa z flockiem kleilem na lakier bezbarwny rozrobiony z utwardzaczem:D nawet jeden dywanik dorobilem Ładnie wyszło, choć kolor zupełnie nie w moim typie... Dywanik zacny, zrób i drugi Cytuj
jakub476 Napisano 9 Czerwca 2016 Napisano 9 Czerwca 2016 Kolor w typie Hondy. ;) https://www.google.pl/search?q=s2000+interior&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWz8Ls55vNAhXHC5oKHV0jCSkQ_AUICCgB&biw=1280&bih=869 Ja to nigdy nie zrozumie flockowania przed malowaniem... I teraz będziesz szpachlował wypychacze, maskował flock i malował? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi