marek22mz Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 W konkursie szesnastek nie mam pojecia kto sędziował, wiem kto sedziował lotnicze w festiwalu To proszę Arturze podeślij mi lotnicze,dziękuję,Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezstronny Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 witam marek22mz chodzi o to że ten większy jest lepiej zrobiony? chyba ktoś musiał by być ślepy , byłem widziałem na żywo i mimo że nie jestem sędzią to model masakra,co to za brud na skrzydłach i do tego ślady kleju lub lakieru,a rurka pitota wygląda jak by ktoś wykałaczke w gó...no wetknął i parę innych baboli trzeba mieć tupet żeby podważać komisję sędziowską Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Witam.Mam uwagi i pytanie:czym zasłużył się ten mały F16,bo wykonaniem to nie bardzo. http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=0&with_photo_id=133560025&order=date_desc&user=1664373 On faktycznie mały chyba jest, bo u mnie wyświetlają się jakieś jaskinie. Zresztą bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Jako jeden z organizatorów osobiście miałem przyjemność oceniać modele samolotów F-16. Mając na codzień kontakt z F-16 było mi o wiele łatwiej wychwycić niedokładności i odstępstwa od oryginału. W tym konkretnym przypadku nie trzeba być znawcą tego samolotu by już na pierwszy rzut oka stwierdzić że model F-16 w 1.144 jest ładniej wykonany a dyskryminacja tylko z racji skali jest co najmniej niesprawiedliwa. Nie chciałbym wyciągać wszystkich detali które zaważyć na ocenie ale już samo przejście pitota - osłona radaru oraz przesadne brudzenie na połączeniu Leading Edge Flaps - skrzydło samolotu dają pewien obraz. Większa skala stawia zawsze większe wymaganią co do sziczegółów. Konkurs F-16 był naszym pomysłem i my go ocenialiśmy. Naszym zdaniem jak najbardziej sprawiedliwie co zawsze stawialiśmy na pierwszym miejscu. Mam nadzieję że w tym miejscu zakończę tą zbędna dyskusje i wyciąganie wad modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKAYRAIDER Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Kolesie dali sobie nawzajem, ja tobie ty mnie. Wystarczy dokładnie przeanalizować komunikat końcowy, z małymi wyjątkami oczywiście. Jak sędziują z "in" i "ś" sa takie rezultaty jakie są. Przykre ale prawdziwe. Ważne ze spotkania kolegów po jakimś czasie dały pozytywny rezultat. Generalnie bardzo fajna i udana impreza, Organizatorzy powinni sami przesędziować wszystkie klasy i nie byłoby niedomówień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Marku co to za miejscowości in i ś bo ich nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Też mi coś, autorytet pt.Przekręty Toruńskie niech się najlepiej nie wypowiada. Nie bronię organizatorów z Łasku , nagroda Best of show za duży model łodzi latającej to jakieś grube nieporozumienie, prawie wszystkie krzywe zastrzały i podpórki , masakryczne malowanie to tylko niektóre minusy tego modelu.Wstyd dla organizatorów za ten werdykt.Co do skrótów to wiadomo że Wierzchowski pije do wspaniałych modelarzy z Inowrocławia i Świdnicy?Co do F16 podzielam zdanie i ocenę Darka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 Raport końcowy z uwzględnionymi nagrodami specjalnymi!!! https://drive.google.com/open?id=0B7WSgpqTa0nxTWdmZjBpQzdRWWc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi