hiwis Napisano 13 Czerwca 2016 Napisano 13 Czerwca 2016 GAZ-y pozostały poza domem (powinny wrócić z początkiem lipca), a w ostatni weekend po raz "346" oglądnąłem "O jeden most za daleko" co przypomniało mi o pewnym pomyśle na małą scenkę rodzajową z udziałem tego małego pojazdu: Skromna zawartość pudełka: Zestawów waloryzacyjnych nie przewiduję, chciałbym jednak własnymi siłami upodobnić chociaż spartańskie tamiyowskie wnętrze do oryginału: Operacja "Market-Garden" to ostatnie dni lata 1944 roku więc nawiązanie do tematu konkursu chyba mamy. Komponenty podstawkowe: I to co dzisiejszym popołudniem udało mi się w nich porzeźbić: Cytuj
pedzelek Napisano 14 Czerwca 2016 Napisano 14 Czerwca 2016 Figurki będą z zestawu? Oprócz podstawki można na coś jeszcze liczyć?.. Cytuj
dru Napisano 14 Czerwca 2016 Napisano 14 Czerwca 2016 A mnie tam ciekawi czy po otwierasz go trochę Swoją drogą ciekawy pojazd i z mojej skali Cytuj
hiwis Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Napisano 15 Czerwca 2016 Figurki będą z zestawu? Kierowca zostanie zestawowy, a nad resztą pokombinuję coś z tym zestawem: http://www.mojehobby.pl/products/British-Infantry-Set.html Oprócz podstawki można na coś jeszcze liczyć?.. Postaram sie jakoś zagospodarować wolną przestrzeń A mnie tam ciekawi czy po otwierasz go trochę Swoją drogą ciekawy pojazd i z mojej skali Od góry przedział kierowcy i "radiowca" będzie otwarty, reszta raczej nie. Cytuj
hiwis Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Napisano 19 Czerwca 2016 Figurki dotarły - tragiczne nie są, coś postaram się dobrać. Cytuj
hiwis Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Napisano 19 Czerwca 2016 Tak mniej więcej będzie to wyglądało "kompozycyjnie": Cytuj
hiwis Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Napisano 20 Czerwca 2016 Ta wieża to ma być pobitewny złom ? Bardzo "świeży" (jeszcze ciepły) złom. Cytuj
hiwis Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Napisano 21 Czerwca 2016 Jakiś czas temu zabrałem się za figurki do kilku podstawek/dioramek i okazało się że trzeba nieco zweryfikować pierwotne zamierzenia Coś czytałem że w tej skali są pewne rozbieżności wymiarowe pomiędzy producentami, a niektóre figury Tamki są hmmm... bardzo wyszczuplone ale nie myślałem że aż tak to wygląda. Od lewej: - germański olbrzym z "ArtOfWar" - proboszcz z "Haulera" - szturmowiec z "Gaso.Line" - Natasza z "ICM" - wieśniak z Tamki - żandarm z Tamki - gigant z Albionu (Tamka) - dziecko mianowane dowódcą IS-a (Tamka) Cytuj
M.A.V. Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 Ta wieża to ma być pobitewny złom ? Bardzo "świeży" (jeszcze ciepły) złom. Jakoś za grzecznie leży... trochę jakby była bunkrowa. Wiem że zalega w rowie ale trochę bym ją pochylił jeszcze bardziej na bok Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi