hiwis Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 GAZ-y pozostały poza domem (powinny wrócić z początkiem lipca), a w ostatni weekend po raz "346" oglądnąłem "O jeden most za daleko" co przypomniało mi o pewnym pomyśle na małą scenkę rodzajową z udziałem tego małego pojazdu: Skromna zawartość pudełka: Zestawów waloryzacyjnych nie przewiduję, chciałbym jednak własnymi siłami upodobnić chociaż spartańskie tamiyowskie wnętrze do oryginału: Operacja "Market-Garden" to ostatnie dni lata 1944 roku więc nawiązanie do tematu konkursu chyba mamy. Komponenty podstawkowe: I to co dzisiejszym popołudniem udało mi się w nich porzeźbić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Figurki będą z zestawu? Oprócz podstawki można na coś jeszcze liczyć?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dru Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 A mnie tam ciekawi czy po otwierasz go trochę Swoją drogą ciekawy pojazd i z mojej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2016 Figurki będą z zestawu? Kierowca zostanie zestawowy, a nad resztą pokombinuję coś z tym zestawem: http://www.mojehobby.pl/products/British-Infantry-Set.html Oprócz podstawki można na coś jeszcze liczyć?.. Postaram sie jakoś zagospodarować wolną przestrzeń A mnie tam ciekawi czy po otwierasz go trochę Swoją drogą ciekawy pojazd i z mojej skali Od góry przedział kierowcy i "radiowca" będzie otwarty, reszta raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Figurki dotarły - tragiczne nie są, coś postaram się dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Tak mniej więcej będzie to wyglądało "kompozycyjnie": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Ta wieża to ma być pobitewny złom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2016 Ta wieża to ma być pobitewny złom ? Bardzo "świeży" (jeszcze ciepły) złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Jakiś czas temu zabrałem się za figurki do kilku podstawek/dioramek i okazało się że trzeba nieco zweryfikować pierwotne zamierzenia Coś czytałem że w tej skali są pewne rozbieżności wymiarowe pomiędzy producentami, a niektóre figury Tamki są hmmm... bardzo wyszczuplone ale nie myślałem że aż tak to wygląda. Od lewej: - germański olbrzym z "ArtOfWar" - proboszcz z "Haulera" - szturmowiec z "Gaso.Line" - Natasza z "ICM" - wieśniak z Tamki - żandarm z Tamki - gigant z Albionu (Tamka) - dziecko mianowane dowódcą IS-a (Tamka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Czerwca 2016 Share Napisano 22 Czerwca 2016 Ta wieża to ma być pobitewny złom ? Bardzo "świeży" (jeszcze ciepły) złom. Jakoś za grzecznie leży... trochę jakby była bunkrowa. Wiem że zalega w rowie ale trochę bym ją pochylił jeszcze bardziej na bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi