alex2002 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Chce zmyć farbę humbrol z czołgu, ale tak aby go nie uszkodzić, model był malowany pędzlem ok 2 lata temu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Do wyboru: zmywacz Wamodu, Cleanlux, DOT-3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex2002 Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 Ale on chyba nie zmywa emali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Wyrażajmy się precyzyjnie Poza tym każdy z nich zmywa. Poczytaj na forum, było milion razy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex2002 Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 A jak to używać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Pisałem to już kilka razy, napiszę kolejny : zakup se ( ) zmywacz Wamodu (do akryli) pomaluj pędzelkiem rzeczona farbę (nie ma znaczenia czy to olejna czy akryl ) poczekaj aż wyżre wszystko do gołego plastyku (spuchnie i będzie odłazić płatami) , jak Ci coś zostanie, we wgłębieniach to pomaluj ponownie i wyczyść, następnie trza to odtłuścić ( ja używam izoczegośtam nazywanego u mnie w firmie R15) i gotowe, wyżera każdy rodzaj farby, plastyku nie rusza ,czyściłem w ten sposób 15-letnie figurki z olejnego Humbrola efektem ubocznym było że się przy okazji porozklejały . pozdrawiam M1A1(HA) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Porada, którą tu dostałem i u mnie się sprawdziła: Zmywacz do akryli Wamod-u. Nakładasz pędzlem na powierzchnię, którą chcesz oczyścić. Odstawić do momentu aż farba zacznie się marszczyć. Ścierasz farbę pędzlem namoczonym w zmywaczu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts