Skocz do zawartości

Sdkfz.251 ausf c Dragon

Wojtek-Krowa

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś 2 tygodnie temu kupiłem model Dragona 9135,modele po obejrzeniu robił dobre wrażenie,rozpocząłem budowę prosto z pudła.

Środek malowany na kolor dunkelgrau,siedzenia i fotele na czekoladowy brąz z vallejo i robienie ''zdarć'' z rozjaśnionej tej farbki,zegary malowane ręcznie,chyba nie wyszły najgorzej,obicia robione gunze c8.

przepraszam za kieprawe zdjęcia,następne będą lepsze.

oto zdjęcia w połowie budowy :

CqeEwb.jpg

xdPOA2.jpg

JZ0Mc9.jpg

ta6AUF.jpg

3GbMvW.jpg

FLp8sd.jpg

A teraz pytana,jak sklejić te elementy,chcę zrobić otwarte,nie rozumiem instrukcji:

ApGqas.jpg

Drugie pytanie ,jak przyklejić tylną płytę:

Ptujt7.jpg

CBST9u.jpg

1QQhIq.jpg

Pozdrawiam Wojtek

W6 w W7 następnie nie sklejasz ramy z mechanizmem otwierającym osłonę wizjera.

Czyli W9 kleisz do W10

Niebieskie strzałki pokazują założenie elementów bez użycia kleju.

Dlaczego robisz takie "srebrne" obicia/przetarcia, daleko temu do koloru stali. Teraz wygląda jakby pojazd był z aluminium.

W jednym miejscu zrobiłem specjalnie silne obicia,najbardziej mi się podobają,myślałem też nad robieniem obić rozjaśnieniem koloru bazowego,ale w tak dużej ilości by ukryć jedno niedociągnięcie wyglądały by to gorzej.

Nie pisałem o ich wielkości, czy o sensownym rozmieszczeniu (choć nad tym też można się zastanowić) ale o ich kolorze - powinny być zdecydowanie ciemniejsze.

Tak ostatnio myślałem co Ci napisać, bo robię ten sam model obecnie.

Szczerze, to zrezygnowałbym z obić w ogóle. Nietety obecnie u Ciebie nie wygląda to dobrze, a może zepsuć efekt fajnie złożonego modelu.

Tak ostatnio myślałem co Ci napisać, bo robię ten sam model obecnie.

Szczerze, to zrezygnowałbym z obić w ogóle. Nietety obecnie u Ciebie nie wygląda to dobrze, a może zepsuć efekt fajnie złożonego modelu.

Może... jeszcze zobaczę. ale dzienki za rade

• 2 weeks later...

Po krótkiej przerwie wracam do sd'ka.

Czy ten pojazd miał szansę być w zimowym [zdrapanym] malowaniu?

rpheu0.jpg

1FRK1D.jpg

Z tego co przeczytałem to 14 dywizja pancerna walczyła od listopada 1942 aż do kapitulacji w stalingradzie w styczniu 1943.

Co o tym myślicie???

To Tofik i sdkfz.Powiedział ,że podoba mu się

2z6Lmp.jpg

A teraz druga sprawa,mam problem z aerografem,mianowicie:farba bulgocze w zbiorniczku.

Co to znaczy?

Pozdrawiam Wojtek