Wojtek-Krowa Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Jakieś 2 tygodnie temu kupiłem model Dragona 9135,modele po obejrzeniu robił dobre wrażenie,rozpocząłem budowę prosto z pudła. Środek malowany na kolor dunkelgrau,siedzenia i fotele na czekoladowy brąz z vallejo i robienie ''zdarć'' z rozjaśnionej tej farbki,zegary malowane ręcznie,chyba nie wyszły najgorzej,obicia robione gunze c8. przepraszam za kieprawe zdjęcia,następne będą lepsze. oto zdjęcia w połowie budowy : A teraz pytana,jak sklejić te elementy,chcę zrobić otwarte,nie rozumiem instrukcji: Drugie pytanie ,jak przyklejić tylną płytę: Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 G... widać. Za słabe zdjęcia. Musisz lepiej doświetlić, bo teraz wszystko wydaje się jednokolorowe. Ok postaram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Tu ładniejsze zdjęcia,jeszcze spróbuje pobawić się ustawieniami nowej kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Proszę o pomoc. Jak skleić te elementy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 W6 w W7 następnie nie sklejasz ramy z mechanizmem otwierającym osłonę wizjera. Czyli W9 kleisz do W10 Niebieskie strzałki pokazują założenie elementów bez użycia kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 W6 w W7 następnie nie sklejasz ramy z mechanizmem otwierającym osłonę wizjera.Czyli W9 kleisz do W10 Niebieskie strzałki pokazują założenie elementów bez użycia kleju. Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Tydzień przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 28 Lipca 2016 Autor Share Napisano 28 Lipca 2016 Po tygodniowym odpoczynku nad jeziorem,kontynuuje budowę Trochę wczoraj pokleiłem,oto rezultaty: A czy przypadkiem nie powinno być jakiegoś paska,haka by utrzymać tę broń??? Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 28 Lipca 2016 Share Napisano 28 Lipca 2016 Dlaczego robisz takie "srebrne" obicia/przetarcia, daleko temu do koloru stali. Teraz wygląda jakby pojazd był z aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 28 Lipca 2016 Autor Share Napisano 28 Lipca 2016 Dlaczego robisz takie "srebrne" obicia/przetarcia, daleko temu do koloru stali. Teraz wygląda jakby pojazd był z aluminium. W jednym miejscu zrobiłem specjalnie silne obicia,najbardziej mi się podobają,myślałem też nad robieniem obić rozjaśnieniem koloru bazowego,ale w tak dużej ilości by ukryć jedno niedociągnięcie wyglądały by to gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 28 Lipca 2016 Share Napisano 28 Lipca 2016 Nie pisałem o ich wielkości, czy o sensownym rozmieszczeniu (choć nad tym też można się zastanowić) ale o ich kolorze - powinny być zdecydowanie ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 28 Lipca 2016 Share Napisano 28 Lipca 2016 Używasz Gunze C008 a może spróbuj MC-212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 28 Lipca 2016 Autor Share Napisano 28 Lipca 2016 Używasz Gunze C008 a może spróbuj MC-212 Spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 28 Lipca 2016 Share Napisano 28 Lipca 2016 Jest ciemniejszy a poza tym jak go potrzesz później wacikiem nie będzie tak jednolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 28 Lipca 2016 Autor Share Napisano 28 Lipca 2016 Jest ciemniejszy a poza tym jak go potrzesz później wacikiem nie będzie tak jednolity. zaraz jadę do sklepu modelarskiego,zakupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 28 Lipca 2016 Share Napisano 28 Lipca 2016 Raczej coś takiego: http://www.mojehobby.pl/products/item_name-2581572.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 28 Lipca 2016 Autor Share Napisano 28 Lipca 2016 Zakupy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Lipca 2016 Share Napisano 29 Lipca 2016 Tak ostatnio myślałem co Ci napisać, bo robię ten sam model obecnie. Szczerze, to zrezygnowałbym z obić w ogóle. Nietety obecnie u Ciebie nie wygląda to dobrze, a może zepsuć efekt fajnie złożonego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 29 Lipca 2016 Autor Share Napisano 29 Lipca 2016 Tak ostatnio myślałem co Ci napisać, bo robię ten sam model obecnie. Szczerze, to zrezygnowałbym z obić w ogóle. Nietety obecnie u Ciebie nie wygląda to dobrze, a może zepsuć efekt fajnie złożonego modelu. Może... jeszcze zobaczę. ale dzienki za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Po krótkiej przerwie wracam do sd'ka. Czy ten pojazd miał szansę być w zimowym [zdrapanym] malowaniu? Z tego co przeczytałem to 14 dywizja pancerna walczyła od listopada 1942 aż do kapitulacji w stalingradzie w styczniu 1943. Co o tym myślicie??? To Tofik i sdkfz.Powiedział ,że podoba mu się A teraz druga sprawa,mam problem z aerografem,mianowicie:farba bulgocze w zbiorniczku. Co to znaczy? Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Areograf gdzies jest zabrudzony. Moze na uszczelkach. Rozloz go i porzadnie wyczysc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Areograf gdzies jest zabrudzony. Moze na uszczelkach.Rozloz go i porzadnie wyczysc. ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Witam! Po przerwie wracam do sd'ka. Sklejony!!! Zdjęcia nieco kieprawe ,ale dzisiaj nie mogłem użyć lepszej kamery. A oto 3 ubogie zdjęcia: Więcej będzie jutro. Pozdrawiam Wojtek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Ogniwa gąsienic Ci się nie pospinały Wydaje mi się, że używasz papieru ściernego ze zbyt dużym ziarnem. Jakiego używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Ogniwa gąsienic Ci się nie pospinałyWydaje mi się, że używasz papieru ściernego ze zbyt dużym ziarnem. Jakiego używasz? hmmm mam dużo rodzajów. numeru nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi