zyziek Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Może odpaść po ścieraniu washa np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Może odpaść po ścieraniu washa np. Ja czegoś takiego nie miałem [?] Coż nie jestem modelarzem z 20 letnim doświadczeniem miło mi się nią malowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 A oto podkład,jutro baza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 No i stało się!!!Dałem ostatnią szansę surfacerowi 1200. Podczas malowania modelu coś się stało z moim aerografem i klops. smród na cały dom,model w połowie pomalowany i końcówka rozpuszczalnika uniwersalnego... Później okryje go sprayem do zderzaków. Pozdrawiam Wojtek Surfacera rozcieńczałeś rozpuszczalnikiem uniwersalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 No i stało się!!!Dałem ostatnią szansę surfacerowi 1200. Podczas malowania modelu coś się stało z moim aerografem i klops. smród na cały dom,model w połowie pomalowany i końcówka rozpuszczalnika uniwersalnego... Później okryje go sprayem do zderzaków. Pozdrawiam Wojtek Surfacera rozcieńczałeś rozpuszczalnikiem uniwersalnym nie, mr.color levelling thinner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 No i kolejny raz problem z aerografem,model jak zawsze przez niego w połowie pomalowany ,więc chwilowa przerwa. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Co z aero nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Co z aero nie tak? Wiecznie pluje farbą,dzisiaj cały aerograf wyczyściłem a i tak wiecznie są z nim problemy malowania odkładam na przyszły tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Pluje farbą to może kwestia farby i jej rozcieńczenia? Podkład widziałem, że poleciałeś z pactry. Czym poza nia malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Pluje farbą to może kwestia farby i jej rozcieńczenia?Podkład widziałem, że poleciałeś z pactry. Czym poza nia malujesz? Podkład nie ,,poleciłem'' tylko raz użyłem jako podkładu i fajnie się pracowało. Malowałem dunkgelb od gunze [h403] połowa na połowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Znaczy 1:1? To jest zła proporcja. Farba jest prawdopodobnie za gęsta. Nie wiem jak z Gunze, ale spróbuj w proporcji przynajmniej 1:2 lub 1:3. 2 rozpuszczalnika 1 farby? Jakiś czas nimi maluje i zawsze tak rozcieńczałem i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Nie "poleciłeś" a "poleciałeś". Tak jak radzi Spotter- 2 części rozpuszczalnika jedna farby. Weź pod uwagę, że jest gorąco co też moim zdaniem warto brać pod uwagę przy rozrabianiu farby, prawda KRL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Nie "poleciłeś" a "poleciałeś".Tak jak radzi Spotter- 2 części rozpuszczalnika jedna farby. Weź pod uwagę, że jest gorąco co też moim zdaniem warto brać pod uwagę przy rozrabianiu farby, prawda KRL? Sorka enten ale powiedziałem ,że miło mi się z nią pracowało a to nie znaczy ,że na okrągło używam jej jako podkładu . Z tą temperaturą...może ,nie wiem,ale tak czy siak biorę model i daję mu prysznic w cleanuxie. Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Matko Bosko..... NAPISAŁEM, ŻE POLECIAŁEŚ MODEL PACTRA. Miałem na myśli, że zauważyłem, że zapodkładowałeś model czarną pactra. Po czym zapytałem jakich farb używasz aby się dowiedzieć jakich poza nią używasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 A teraz pytanie: Czy mój pojazd [malowanie] miał szansę walczyć w bitwie pod kurskiem? A 2: Czy były w tym okresie jakieś obfite deszcze? [wiem trochę głupie pytanie],ale muszę zapytać. Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 hehe,biedny jak on to zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Matko Bosko..... NAPISAŁEM, ŻE POLECIAŁEŚ MODEL PACTRA. Miałem na myśli, że zauważyłem, że zapodkładowałeś model czarną pactra. Po czym zapytałem jakich farb używasz aby się dowiedzieć jakich poza nią używasz. To był spray do zderzaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 No to rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 No to rewelacja! A w jakim sęsie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 W sENsie, że takie kombinowanie nie prowadzi do niczego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 W sENsie, że takie kombinowanie nie prowadzi do niczego dobrego Parę razy testowany,i daję rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Wojtek, błagam, sprawdzaj pisownię swoich wypowiedzi. Te wszystkie twoje błędy czyta się bardzo ciężko! I tylko się nie tłumacz, że masz tam jakąś grafię - to się liczy tylko w szkole. Nie mam zamiaru się tłumaczy,ale na telefonie samo tak wychodzi... cóż moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Czy mój pojazd [malowanie] miał szansę walczyć w bitwie pod kurskiem? Stan na 01.07.1943. 1/502 miała 3 Pz.Kpfw.III z działem L/60.Wszystkie wersje długolufowe. Czy w tej trójce był wóz (Ausf.L Nr.133) w tym malowaniu? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Krzysiek, myślę, że to pytanie jest tak samo odpowiednie w tym temacie jak to co mogło mu odgryść błotniki ;) Pojazd mógł walczyć pod Kurskiem, mógł wtedy padać deszcz, mogło być wtedy błoto. Teraz możeszgo utopić w błocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Krzysiek, myślę, że to pytanie jest tak samo odpowiednie w tym temacie jak to co mogło mu odgryść błotniki ;) Pojazd mógł walczyć pod Kurskiem, mógł wtedy padać deszcz, mogło być wtedy błoto. Teraz możeszgo utopić w błocie No to super mieszam w wannie piach z wodą i go w tym utopie . Dobra żarty na bok,błotnik mógł zostać urwany przez częste,,gniecenie go w jednym miejscu'' następnie był wybuch obok niego i się urwał. ciekawa historyjka ,zawsze mogła przyjść grupa dzikusów,z młotkami. Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi