Skocz do zawartości

Panzerkampfwagen 3. tamiya 1:35

Wojtek-Krowa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 105
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No i stało się!!!

Dałem ostatnią szansę surfacerowi 1200.

Podczas malowania modelu coś się stało z moim aerografem i klops.

smród na cały dom,model w połowie pomalowany i końcówka rozpuszczalnika uniwersalnego...

Później okryje go sprayem do zderzaków.

Pozdrawiam Wojtek

Surfacera rozcieńczałeś rozpuszczalnikiem uniwersalnym

No i stało się!!!

Dałem ostatnią szansę surfacerowi 1200.

Podczas malowania modelu coś się stało z moim aerografem i klops.

smród na cały dom,model w połowie pomalowany i końcówka rozpuszczalnika uniwersalnego...

Później okryje go sprayem do zderzaków.

Pozdrawiam Wojtek

Surfacera rozcieńczałeś rozpuszczalnikiem uniwersalnym

nie, mr.color levelling thinner

Pluje farbą to może kwestia farby i jej rozcieńczenia?

Podkład widziałem, że poleciałeś z pactry. Czym poza nia malujesz?

Podkład nie ,,poleciłem'' tylko raz użyłem jako podkładu i fajnie się pracowało.

Malowałem dunkgelb od gunze [h403] połowa na połowe.

Nie "poleciłeś" a "poleciałeś".

Tak jak radzi Spotter- 2 części rozpuszczalnika jedna farby. Weź pod uwagę, że jest gorąco co też moim zdaniem warto brać pod uwagę przy rozrabianiu farby, prawda KRL?

Sorka enten ale powiedziałem ,że miło mi się z nią pracowało a to nie znaczy ,że na okrągło używam jej jako podkładu .

Z tą temperaturą...może ,nie wiem,ale tak czy siak biorę model i daję mu prysznic w cleanuxie.

Pozdrawiam Wojtek.

Matko Bosko.....

NAPISAŁEM, ŻE POLECIAŁEŚ MODEL PACTRA. Miałem na myśli, że zauważyłem, że zapodkładowałeś model czarną pactra. Po czym zapytałem jakich farb używasz aby się dowiedzieć jakich poza nią używasz.

Matko Bosko.....

NAPISAŁEM, ŻE POLECIAŁEŚ MODEL PACTRA. Miałem na myśli, że zauważyłem, że zapodkładowałeś model czarną pactra. Po czym zapytałem jakich farb używasz aby się dowiedzieć jakich poza nią używasz.

To był spray do zderzaków.

Wojtek, błagam, sprawdzaj pisownię swoich wypowiedzi. Te wszystkie twoje błędy czyta się bardzo ciężko! I tylko się nie tłumacz, że masz tam jakąś grafię - to się liczy tylko w szkole.

Nie mam zamiaru się tłumaczy,ale na telefonie samo tak wychodzi... cóż moja wina

Czy mój pojazd [malowanie] miał szansę walczyć w bitwie pod kurskiem?

Stan na 01.07.1943.

1/502 miała 3 Pz.Kpfw.III z działem L/60.Wszystkie wersje długolufowe.

Czy w tej trójce był wóz (Ausf.L Nr.133) w tym malowaniu?

Pozdrawiam

Krzysztof

Krzysiek, myślę, że to pytanie jest tak samo odpowiednie w tym temacie jak to co mogło mu odgryść błotniki ;)

Pojazd mógł walczyć pod Kurskiem, mógł wtedy padać deszcz, mogło być wtedy błoto. Teraz możeszgo utopić w błocie

Krzysiek, myślę, że to pytanie jest tak samo odpowiednie w tym temacie jak to co mogło mu odgryść błotniki ;)

Pojazd mógł walczyć pod Kurskiem, mógł wtedy padać deszcz, mogło być wtedy błoto. Teraz możeszgo utopić w błocie

No to super mieszam w wannie piach z wodą i go w tym utopie .

Dobra żarty na bok,błotnik mógł zostać urwany przez częste,,gniecenie go w jednym miejscu'' następnie był wybuch obok niego i się urwał.

ciekawa historyjka ,zawsze mogła przyjść grupa dzikusów,z młotkami.

Pozdrawiam Wojtek.