Piotr Kmiecik Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 generalnie nie kleję 1/72 - kiedyś tam w odległej prehistorii popełniłem kilka takich maleństw, ale potem skutecznie mi przeszło na 1/35. ale przy okazji ostatniego wyjścia do hipermarketu zamrugał na mnie z półki taki maluch za 19,90. żal było nie wziąść. efekt: to, co szare - wstępnie pomalowane podkładem. model lepi się sam w zasadzie - jak dotąd nie użyłem nawet grama szpachli. w założeniu ma być taki prosty, pudełkowy - żebym mógł sprawdzić, jak się czuję w takiej skali. za to jak wyjdzie - mam szatański plan na podstawkę (te moje plany na podstawki zaczynają już mnie samego przerażać - coraz większe areałowo się robią). ale do tego będę musiał zlepić jeszcze jakiegoś Pz. III lub StuG-a III w podobnej podziałce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Witam! Ja obserwuje, niedawno też go robiłem... tego samego revellowskiego... A ostatnio dostałem tego z trumpka i zaniemówiłem... ZERO porównania... trumpeter wykonał go na baardzo wysokim poziomie... A tu fotki mojego, tak dla podglądu... może się przydadzą Wesołych Świąt życzę Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 oglądałem Trumpetera - z tym "zerem" porównania IMHO przesadzasz - Trumpek jest rzeczywiście dokładniejszy, ale też duuużo słabiej składalny. i te upierdliwe ślady po wypychaczach... a Revell z kolei wcale nie jest taki zły. zresztą - zobaczę co z tego wyjdzie... gdybym chciał bawić się z tym modelem "poważnie" - najlepszym rozwiązaniem jest "mix" Trumpka i Revella chyba. albo Tamyia w 1/35 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Piotr i stawiam za tą recenzje modelu Trupka ,składalność slaba i te ślady po wypychaczach makabra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Cześć Ta recenzja po prostu była obiektywna. A tak to bardzo ciekawe jak Ci wyjdzie te przejście z 1/35 do 72. Kibicjuę i ciekaw jestem co ty kombinujesz na tą podstawkę. Pzdr Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Ja też kupiłem tego rewelowskiego i z tego co widać nie mam czego żałować. I jeszcze jedno, jest o połowę tańszy od trąbki. Planuje go podczepić po moździerz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Ta tylko że tego mosera Zbyszek to będziesz robił bardzo długoooo ,wiem co pisze bo go zrobiłem ,perfekcja wykonania tego modelu jest wprost nie do opisania ,przez tydzień sklejałem go co dzień po 3godziny ,model jest bardzo dobrze z detalowany a pasowność perfekcja jak już pisałem (model revella działo 210mm ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2007 kulka... przez chwilę mi ten moździerz chodził po łbie... skoro tak zachwalacie, to może zmienię plany dla tej maszynki... albo kupię drugie Famo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Wiem Marek, że taki jest bo już nie mogłem wytrzymać i zaczełem go robić, ale szlag mnie trafia gdy muszę części szukać po całej instrukcji. Chyba to już taka uroda Revella, żeby nie ułatwiać pracy modelarzowi. Pozdrawiam I.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Aby nie było że pisze i nic nie pokazuje to prosze Piotr wybacz za te fotki warsztat i po pryśnieciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2008 fotki wybaczam. przekonałeś mnie. kupię drugie famo... (wróciłem z tygodniowej deski na słowacji - więc pewnie jutro coś polepię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2008 poszło dalej. lusterko oryginalne się gdzieś zapodziało, więc zrobione ze "skracza" (chyba nawet z korzyścią dla niego). poza tym wymienione uchwyty na burtach (w oryginale były z grubsza podobne do niczego). światełka nawiercone i przygotowane do wypełnienia "szkłem". więcej fajerwerków nie ma - ale chyba się nie powstrzymam i troszkę podorabiam. nawet fajnie się lepi taką małą skalę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Bardzo dobrze Ci z tą skalą idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 dzięki. tylko małe to strasznie, oślepnąć idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 To sobie zrób model CV-33 w tej skali to jest mikrus ,nie wspomne TKS z tej firmy polskiej ,gdzie jakiś model zrobil pojedyncze gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Widziałem gdzieś kiedyś na zawodach tego maleńkiego TKS-a. Nie dość że pojedyńcze ogniwka to jeszcze chyba miał wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 ja nie jestem masochistą... w każdym razie nie aż takim... famo po dzisiejszym lepieniu. koła są pomalowane na lekki "odpiernicz" bo i tak pójdzie na nie tona błota, więc stwierdziłem, że szkoda roboczogodzin. trzecie zdjęcie od końca ma pokazać reflektorki. zdaję sobie sprawę, że reszta jest nieostra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2008 nie piszecie nic, żadnych uwag krytycznych... może to i dobrze... ;) almost ready: z tym "almost" trochę przesadziłem. zostały plandeki, oznaczenia, brudzenie no i zegary, których zupełnie nie wiem, jak ugryźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2008 jakoś spać nie mogłem, więc jeszcze szybka przymiarka pod część, o której Revell zapomniał, czyli stelaż plandeki nad kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike Napisano 7 Stycznia 2008 Share Napisano 7 Stycznia 2008 witam!!! fajowy modelik, skleiłem FAMO ale w wersji z acht coma acht na lawecie, świetna rzecz polecam :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 8 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2008 stan na dzisiaj. przy okazji widać, jak skończył kettenkrad z academy, sprezentowany mi przez kumpla. wszystko póki co w kawałkach - złożę do kupy po namalowaniu oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Zastanawiałem się po jaką ch......e robisz tego malca ,i teraz to wiem ,pomysł bardzo dobry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 model the best..Podoba mi się i widać profesjonalizm w Twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2008 prawie gotowe. szablon oznaczenia dywizji z tyłu nie zadziałał i trochę się rozlało - poprawię albo ubabram błotem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi