KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Tak, jak w temacie mam problem z dobraniem odpowiedniego filtru do niebieskiej farby:( Czy ciemny żółty może być? Pls o odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Wydaje mi się że to może dać zielonkawy odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Wydaje mi się że to może dać zielonkawy odcień. No, racja... Popróbuję może z jasnymbrązem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 A co chcesz osiągnąć tym filtrem? Nigdy tego nie robiłem, ale wydaje mi się że odcień filtra dobierasz pod kątem pożądanego efektu. Jeśli chcesz po prostu nieco zmienić odcień kamuflażu w danym miejscu, to pomyśl o szarościach, które stosunkowo chyba najmniej zniekształcają kolor niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Chciałbym trochę tym filtrem przykurzyć model, lekko postarzeć i stonować ten odcień niebieskiego wydaję mi się że brąz najbardziej przypomina taki kurz, pył osad (no nie wiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 No tak, to może być dobry kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2016 No tak, to może być dobry kierunek. Pomalowałem sobie na niebiesko kawałek plastiku i spróbuję dać ten filtr (jak coś wyjdzie to dam zdjęcie), jestem dobrej myśli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Dobrze zrobiłeś. Zrób na tym kawałku testy. Filtr to jest baaardzo rozcieńczona w rozpuszczalniku farba (przyjmuje się że ok 5% mieszanki), a te zapewnie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Zrobiłem ten brązowy filtr i jestem zadowolony, jak jeszcze trochę doschnie to dam fotki, albo odeśle do tego działu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=224&t=54713 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi