KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Tak, jak w temacie mam problem z dobraniem odpowiedniego filtru do niebieskiej farby:( Czy ciemny żółty może być? Pls o odpowiedź! Cytuj
Solo Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Wydaje mi się że to może dać zielonkawy odcień. Cytuj
KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 Wydaje mi się że to może dać zielonkawy odcień. No, racja... Popróbuję może z jasnymbrązem Cytuj
Solo Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 A co chcesz osiągnąć tym filtrem? Nigdy tego nie robiłem, ale wydaje mi się że odcień filtra dobierasz pod kątem pożądanego efektu. Jeśli chcesz po prostu nieco zmienić odcień kamuflażu w danym miejscu, to pomyśl o szarościach, które stosunkowo chyba najmniej zniekształcają kolor niebieski. Cytuj
KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 Chciałbym trochę tym filtrem przykurzyć model, lekko postarzeć i stonować ten odcień niebieskiego wydaję mi się że brąz najbardziej przypomina taki kurz, pył osad (no nie wiem) Cytuj
KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 No tak, to może być dobry kierunek. Pomalowałem sobie na niebiesko kawałek plastiku i spróbuję dać ten filtr (jak coś wyjdzie to dam zdjęcie), jestem dobrej myśli.... Cytuj
cooper69 Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Dobrze zrobiłeś. Zrób na tym kawałku testy. Filtr to jest baaardzo rozcieńczona w rozpuszczalniku farba (przyjmuje się że ok 5% mieszanki), a te zapewnie masz Cytuj
KW-2 Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 Zrobiłem ten brązowy filtr i jestem zadowolony, jak jeszcze trochę doschnie to dam fotki, albo odeśle do tego działu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=224&t=54713 Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi