Adamo722 Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Witam Przedstawiam kolejny model z serii KOREA w malowaniu US MARINES MAG-33 z bazy PHOANG w Korei w 1953r. Model ubogi i starałem się poprawić jego braki jak brak wnętrza kabiny, dodałem uzbrojenie, którego nie było w zestawie ze złomu modelarskiego oraz przeryłem model na wgłębne linie. Kalki i szablony też dobierałem z zestawu oraz odpadów. Rewelacji nie ma ale na półce rzuca się w oczy. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Czysto schludnie, ale .... Ten niebieski kompletnie mi nie leży, za jasny. Z jednej strony maszyna solidnie okopcona, z drugiej na płatowcu ani jednej ryski Krój liter, cyfr kompletnie nie korpusowy. Troche szkoda, bo maszyna zacna i rzadko spotykana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted August 3, 2016 Author Share Posted August 3, 2016 Co do koloru wzorowałem się na Powiem, że zdjęcia robiłem na słońcu bo w rzeczywistości model wyszedł troszkę ciemniej ale przeglądałem monografię TIGERCATA i z tym kolorem było różnie. Co do modelu z tego co wiem ta wersja była prawie nie używana w Korei i latała na głównie na loty rozpoznawcze. Jeśli miałbym robić jeszcze ten model to wybrałbym ITALERI w 1:48. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Czyli stare ESCI bardzo fajny zestaw, kleiłem, polecam. Taka grafika natomiast jest bardzo słabym materiałem dokumentującym, natępnym razem poszukaj numeru FS jakim samolot był malowany w tedy nie bedziesz miał problemu z odobrem farby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted August 3, 2016 Author Share Posted August 3, 2016 Chyba to był przepak REVELLA bo model był z 1994 roku:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts