Skocz do zawartości

Grumman F7F-3 Tigercat Revell 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przedstawiam kolejny model z serii KOREA w malowaniu US MARINES MAG-33 z bazy PHOANG w Korei w 1953r.

Model ubogi i starałem się poprawić jego braki jak brak wnętrza kabiny, dodałem uzbrojenie, którego nie było w zestawie ze złomu modelarskiego oraz przeryłem model na wgłębne linie.

Kalki i szablony też dobierałem z zestawu oraz odpadów. Rewelacji nie ma ale na półce rzuca się w oczy.

bc9e144be59447famed.jpg

7b8e6374060d5197med.jpg

7706ce6a3b942a82med.jpg

beb2f79ab78f50b5med.jpg

6e9a73163adbf27emed.jpg

a3d1102a7648c55dmed.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Czysto schludnie, ale ....

Ten niebieski kompletnie mi nie leży, za jasny.

Z jednej strony maszyna solidnie okopcona, z drugiej na płatowcu ani jednej ryski

Krój liter, cyfr kompletnie nie korpusowy.

Troche szkoda, bo maszyna zacna i rzadko spotykana

Napisano

Co do koloru wzorowałem się na

a327ef3dab243ed6med.png

Powiem, że zdjęcia robiłem na słońcu bo w rzeczywistości model wyszedł troszkę ciemniej ale przeglądałem monografię TIGERCATA i z tym kolorem było różnie.

Co do modelu z tego co wiem ta wersja była prawie nie używana w Korei i latała na głównie na loty rozpoznawcze.

Jeśli miałbym robić jeszcze ten model to wybrałbym ITALERI w 1:48.

Pozdrawiam

Napisano

Czyli stare ESCI bardzo fajny zestaw, kleiłem, polecam.

Taka grafika natomiast jest bardzo słabym materiałem dokumentującym, natępnym razem poszukaj numeru FS jakim samolot był malowany w tedy nie bedziesz miał problemu z odobrem farby