Adamo722 Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Witam Przedstawiam kolejny model z serii KOREA w malowaniu US MARINES MAG-33 z bazy PHOANG w Korei w 1953r. Model ubogi i starałem się poprawić jego braki jak brak wnętrza kabiny, dodałem uzbrojenie, którego nie było w zestawie ze złomu modelarskiego oraz przeryłem model na wgłębne linie. Kalki i szablony też dobierałem z zestawu oraz odpadów. Rewelacji nie ma ale na półce rzuca się w oczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Czysto schludnie, ale .... Ten niebieski kompletnie mi nie leży, za jasny. Z jednej strony maszyna solidnie okopcona, z drugiej na płatowcu ani jednej ryski Krój liter, cyfr kompletnie nie korpusowy. Troche szkoda, bo maszyna zacna i rzadko spotykana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Co do koloru wzorowałem się na Powiem, że zdjęcia robiłem na słońcu bo w rzeczywistości model wyszedł troszkę ciemniej ale przeglądałem monografię TIGERCATA i z tym kolorem było różnie. Co do modelu z tego co wiem ta wersja była prawie nie używana w Korei i latała na głównie na loty rozpoznawcze. Jeśli miałbym robić jeszcze ten model to wybrałbym ITALERI w 1:48. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Czyli stare ESCI bardzo fajny zestaw, kleiłem, polecam. Taka grafika natomiast jest bardzo słabym materiałem dokumentującym, natępnym razem poszukaj numeru FS jakim samolot był malowany w tedy nie bedziesz miał problemu z odobrem farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Chyba to był przepak REVELLA bo model był z 1994 roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi