Pretor Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Cześć, do zabawy z modelarstwem wracam po dość długim czasie (będzie już z 8 lat), czyli ostatni raz miałem z nim kontakt z gimnazjum, odległe czasy, teraz na studiach postanowiłem wrócić do tej pasji z dzieciństwa. Z tą różnicą, aby modele nie tylko sklejać, ale także malować i "brudzić". Kilka miesięcy temu złożyłem U-Boota od Revella (http://www.mojehobby.pl/products/U-Boat-Type-VIIC-1124897.html), a teraz właśnie już od miesiąca zajmuję się Panterą. Czytałem tutaj na forum, że powinno zacząć się od malowania zwykłymi pędzlami, co też uczyniłem, jednak okazało się, że przy 2 kolorach kamuflażu i po użyciu maskola trafiłem na problem z ostrymi krawędziami i tymi paskudnymi odpryskami farby. Próbowałem to jakoś znośnie zamaskować, z efektu nie jestem jakoś bardzo zadowolony, ale człowiek uczy się na błędach. Nie wiem czy zamiast kolejnego modelu lepiej odłożyć na aerograf i sprężarkę. Wracając jednak do Pantery, jestem na etapie washa. Nie wiem czy nie zrobiłem go za dużo i czy nie powinienem go nieco zetrzeć? Zostaną mi jeszcze naturalnie do zrobienia obicia, rdza, kurzenie itp. Jeśli macie jakieś sugestie i krytykę, to przyjmę wszystko z pokorą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr111 Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Cześć,. Nie wiem czy zamiast kolejnego modelu lepiej odłożyć na aerograf i sprężarkę. Wracając jednak do Pantery, jestem na etapie washa. Nie wiem czy nie zrobiłem go za dużo i czy nie powinienem go nieco zetrzeć [/url] Zdecydowanie aerograf . Co do washa to bardzo bardzo bardzo za dużo . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 No i kamuflaż trochę taki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Zdecydowanie aerograf i nie kąp go pędzlem w washu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pretor Posted August 14, 2016 Author Share Posted August 14, 2016 i nie kąp go pędzlem w washu. To jest bardzo dobra rada Ale chyba da radę jeszcze odratować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts