Archelaos Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Klasa 6 - Figurki i Popiersia Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Koniec konkursu bliski, a warsztat Kfz.14 trochę mi się zatrzymał. Co więcej, znalazłem dodatkowe fotki wnętrza i okazało się, że muszę jeszcze sporo dorobić. A miałem już położony podkład... Zdążę albo nie, ale stwierdziłem, że i tak zacznę drugi warsztat który planowałem, tym razem figurkowy. Będę pracował na świetnej figurce Nuts Planet, w skali 75mm. Ma ona pewne wady, typowe dla figurek "z komputera" zwłaszcza tych starszych (a figurka ta ma już ze 2-3 lata) - jest bardzo statyczna, co więcej najlepiej wygląda w ujęciu z boxartu, a w innych już nie jest tak dobrze, bo całość -nogi, ręce i głowa są w jednej płaszczyźnie. Ale to nie jest coś, czego nie dałoby się poprawić odrobiną magic sculpta Figurka dostanie trochę bardziej dynamiczną pozę i nową głowę. Oprócz tego postaram się żeby była bardziej podobna do pierwowzoru (nowej Lary Croft - na szczęście nie muszę przejmować się prawami autorskimi). Podstawka będzie albo w klimacie TR2013, albo zrobię coś śródziemnomorskiego (z egipską lub grecką architekturą) Obowiązkowy Inbox: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Tak wygląda figurka "bazowa": Za mała głowa, przez co biodra wyglądają na za wielkie, poza tym cała postać w jednej płaszczyźnie. Modyfikacja pozy: Pierwsza wersja - ręce odsunięte od ciała i od płaszczyzny, głowa odwrócona w prawo. Podobnie, z tym, że głowa jest odwrócona w lewo. Tą wersję chyba wybiorę. Zbliżenia na poprawioną anatomię prawej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Żadnych komentarzy, no cóż, działam dalej. Większość pracy rzeźbiarskiej skończona, teraz podkład, korekty i do malowania. Oprócz poprawek, które wspomniałem w poprzednim poście, zmieniłem tez położenie prawej dłoni na bardziej naturalne. No i oczywiście zrobiłem czekan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Brak komentarzy... no czasami tak bywa Działaj dalej, ja podglądam Fajnie lepisz. Czekan nie wcisnąłby się w spodnie? Trochę odstaje, rozumiem, że "na sucho" ale ja bym go trochę "wcisnął w spodnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Widziałem na żywo, fajna dziewucha ! Zasuwaj bo czasu coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Wypisz wymaluj Lara jak się patrzy! Czy figurka już skończona? Jest gdzieś w galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi