jureczek Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Dzieki za fotki Podoba mi się ta z t-34 nr.342.Tylko jestem kiepski z pancerki . Co to za wrak na poboczu? Tematu nie mogę podłapać -Pancerni odpadają I muszę to trochę zaprojektować.Po dokładnym popatrzeniu na BMW nasuwają się korekty podpowiedziane przez forumowiczów 1- podstawka za potężna do modelu 2-kat ustawienia Brak mi jeszcze smaku aranżacji ale kombinuje Grill do auta nawet mi się udał-przynajmniej z tego jestem zadowolony-fotki wstawię wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Wylot z tłumika i rura wychodzaca z maski silnika sugeruje Sd.Kfz.11 z uproszczoną kabiną,drewnianą http://www.network54.com/Forum/47210/thread/1268323931/Sd+Kfz+11+late,+small+update http://www.autogallery.org.ru/k/h/4344hhhk.jpg Do kupienia jest w TankModels http://www.sklep.tankmodels.pl/pl/modell-trans/6890-sdkfz11-abschluss-ausfuerung-modell-trans-72422.html?search_query=Sd.kfz.10&results=111 Jako,że raczej szkoda kupować model by go tak przerobić na wrak, to mógłbyś kupić sobie taniutki sd.kfz.7 z Airfixa i wykorzystać układ koł i gąsienice, resztę dorobić do formy wraku ze zdjęcia http://www.mojehobby.pl/products/88mm-Gun-and-Tractor.html Co prawda to skala 1:76 ale to stosunkowo niewielka różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 "Paka " zostanie w takim kolorze? Jeśli ma być wojskoy Lublin to na zewnątrz raczej w zielenie wewnątrz albo surowo albo zdarty tu i ówdzie kolor. Deski w tylnej burcie od kabiny mają ostre krawędzie. Oj nie przetarliśmy papierkiem z dwóch stron Atrapka zacna. Wrzuć od czasu do czasu jakaś zapałkę albo grosz/ eurocenta ;) do porównania skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Na pewno poprawie niedoróbki B.dobrze ze wytykasz mankamenty w miarę moich zdolności będę je usuwał Kolor,nie mogę się zdecydować,a i tak będzie drapane ,olejone,rdzeniowane Na chwile obecna stan jest surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Ja bym pomalował na zielono i jedną deskę zrobił na świeżo wymienianą. Ale zdecydowanie jaśniejszy odcień. Ten brąz odpada nawet jak na używany. Ja do tego bym użył np Tamiya XF-60 Dark Yellow i potem na to położył ciemny filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Zgadzam się z Toba Fajne masz rady Deska super pomysł-nada realizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 I taka śmiesznotka ponoć z Berlina Ciekawe czy kierowca zdążył krzyknąć suka bliać Obstawiam, ze tak. Suuper warsztacik, obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Jeszcze takie może pomoze w podjęciu decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Ładujesz coś na pakę? Jakiś soldatów albo zaopatrzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 czy ładuje? trudno powiedzieć Wszystko zależy od zdjęcia.Przerzuciłem w necie ponad 1000 fotografii i to co bym chciał nie ma Znalazłem takie coś ,ale to nie Lublin I takie pojedyncze egzemplarze ten nawet się mi podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Może prościej byłoby najpierw znaleźć zdjęcie i do niego dopasować odpowiednie modele, figurki, scenerię, a nie odwrotnie - najpierw wybrać modele i później przegrzebywać cały internet w nadziei znalezienia jakiejś pasującej fotografii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Sceneria jak sceneria. Przecież pod wszystkie te zdjęcia można podpasować modele. Może jednak jakaś kolumna? Może smutne czasy aparatu bezpieczeństwa? Kolumna jedzie do lasu szukać niedobitków AK i reakcjonistów. Albo grabież mebli z jakiegos dworku do politbiura i teciak do ochrony?....moze teciak to za dużo ale konwencja moze być niezła i więcej do zrealizowania. Przejrzyj film "Pułkownik Kwiatkowski" tam była scenka grabieży mebli....a jak nic nie podpasujesz to obejrzysz sobie miezły film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Mozna powiedzieć, ze mam jakiegoś pecha Zawsze robię coś nie tak ,nawet życiu,a potem się mecze aby to naprawić W tym wypadku również ,moglem przjrzec zdjęcia -wpada coś w oko ,kupuje model i heja Pułkownika Kwiatkowskiego oglądałem Podoba mi się pomysł jednego z kolegów,który podpowiedział mi w pomocy wyszukiwania fotek Otóż, narazie chce zbudować scenkę i mam już tytuł " Mozę popchnąć" Ulica,rozwalony mur domu,masa gruzu Lublin i ludzie lądujący gruz na pakę,kierowca grzebiący pod maska auta,T-34 za autem Zobaczymy Jak widać tematów jest sporo,gorzej z realizacja Autko prawie gotowe,wkleić szybki i odpowiednio je upaprać Jednak po zrobieniu fotek i b,dużym powiększeniu wyłażą moje niedoróbki ,tutaj widać jeszcze mój slaby manualny kunszt No ,cóż szpachla papierek i do roboty Dziękuje za zainteresowanie i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Grunt to się nie poddawać. Twój pomysł też niezły. Ewentualnie rozdziel te modele. Przecież nie muszą być na tej samej podstawce razem. Skoro nie jesteś przekonany do konwencji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Walcze ostro Poprawiam skrzynie jest o 2mm za krotka ,wystaje zaczep do holowania, przy okazji wyrównam deskowanie , będzie ładniej Planuje dioramke ,aby zachować proporcje Nie będę rozdzielał Aby było jeszcze ładniej -zaszalałem i kupiłem sobie komplet pędzelków do malowania tych duperelkow- fajowe Szaleje na całego i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 I o to chodzi Czasem trzeba na chwilę projekt odstawić i wrócić za dzień lub dwa. Inne spojrzenie.... Ps. ja jak zaszalałem to znowu rusek jedzie do mnie żywiczny Su-76i z Armo. Rusek ,Niemiec Rusek ,Niemiec i tak w kółko Jakaś mentalność rozbiorowa we mnie siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Powstaje nowa skrzynia I zakup który dodał mi puera Piotr_P może dla odmiany Amerykaniec lub Japoniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Zakup zakupem. Następnego muszę własnie kolejnego amerykana zrobić. Waham się pomiędzy M36 Jackson a M4 Sherman Calliope lub zwykłym Shermanem. Na razie na dniach kończę angola ,została podstawka. Japońce są stosunkowo drogie w tej skali. Chodzi mi po głowie Type 95 lub Ka-Mi....ale albo maleństwo za sporo papierów albo sporo papierów wogole. Ps. Czy przypadkiem oparcie kanapy nie jest odwrotnie?! Cieńszy koniec na górze chyba Za to ramki drzwi super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Oparcie Poprawie Doszło jeszcze sporo pracy.Prysnąłem bezbarwnym mat Humbrolem i upadł mi na dywanik i zrobił się be be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 O tak...dywan Koszmar modelarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Września 2016 Autor Share Napisano 6 Września 2016 Udzigdzilem niedoróbki, a jest ich masa, zakurzę na dioramie jestem zadowolony bo się z tym "G" uporałem Oszklenie mnie powaliło z nóg .Musze sporo potrenować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Teciak w porównaniu z Gaz-em to bajka .4h i sklejony ,następne 10h i wstępnie pomalowany No i teraz to co lubię ostatnio najlepiej,brudzenie drapanie i etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Reflektor na T-34 warto by dopracować. I antenę radiostacji dorobić, pomyśleć o belce do wyciągania z błota. Tak, czepiam się, naprawdę kawał dobrej roboty na fotkach widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Nie uważam tego za czepianie się ,ale jako bardzo ważne wskazówki w dalszych pracach Robia sie skrzynki narzędziowe i lina Antenka dojdzie i reflektor poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi