lejgo_inc Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 (edytowane) Wystarczająco długo go kisiłem rozgrzebanego, nadszedł czas skończyć. Żywica, owiewka vacu i kalki od Miniwinga. Lufy działek dzięki uprzejmości Mastera. Blaszki Shelf Oddity. To oznacza że jest to obiekt testowy dla blaszek. Oznacza to też niezręczną próbę promowania naszych produktów oraz równie niezręczną wymówkę dla wytłumaczenia baboli. Najpierw dwie fotki z moim pomocnikiem od narzędzi precyzyjnych: ...oraz zaawansowanych technik malarskich: A teraz już Ataker we własnej osobie: "Już?" Dla osób które nie zdążyły kimnąć - kilka fotek z budowy - głównie okolice blaszek, bo żywica składa się bezproblemowo: Tu grzbietowe upusty warstwy przyściennej i kompresora: Tu płyta oddzielająca warstwę przyścienną we wlocie powietrza (czyli coś czego nikt nigdy nie dojrzy): Tu dolne upusty warstwy przyściennej i haki blokujące golenie podwozia: A tu mega modyfikacja - nacięcie pojedynczego kółka ogonowego żeby zrobiło się podwójne: Edytowane 20 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Witam, Czy ja dobrze rozumiem, że żywica jest produkcji Shelf Oddity? Podoba mi się ten mikrus choć odrzutowcami zainteresowałem się od niedawna. Gdybyś chciał zbudować jeszcze jakiś model w 1:144 to zapraszam do naszego projektu grupowego. Razem raźniej [edit] już kumam - komplet składający się z żywicy, vacu i kakek, to Miniwing, a blaszki są Shelf Oddity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Gdzie ty dorwałeś takiego wielkiego ludzika z Lego? Bardzo fajny mikrus. Ja się blaszkowania boję w tej skali.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Gratuluję ukończenia Attackera! Fajny szkrab! Podoba mi się wybór malowania oraz fotki, zwłaszcza ta 'en face'. Modele Miniwinga są dość specyficzne - ultradelikatne detale, np. prawie przezroczyste wloty powietrza do silnika sąsiadują z transzejami podziałowymi. Skrzydła z reguły wyglądają lepiej pod tym względem niż obłości kadłuba. Srebrna farba sprawiła jednak, że cienie w tych dość grubych liniach przypominają efekt uzyskiwany normalnie washem. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Też mi się wydaje, że bez washa jest jak najbardziej OK. Przydałoby się chyba w kilku miejscach przepolerować żywicę, bo pod metalizerem wyszła kaszka. Bardzo fajny mikrus, idealny do propagowania tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi