joles Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Cześć, pierwszy raz będę używał podkładu do malowania. Kupiłem Tamiya LIQUID SURFACE PRIMER i moje pytanie jest następujące - rozcieńczacie to do aero? Jeżeli tak, to w jakich proporcjach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joles Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 Tak, minimum 1:3 z rozpuszczalnikiem do akryli z marketu. X-20A się nie nadaje. Aha... A z Hobby Color Thinner 400 może próbowałeś? Innych thinnerów nie mam na stanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Powinien chwycić bo to chyba to samo co Mr Hobby Leveling Thinner tylko bez retardera. Zrób test i będziesz wiedział. No i podziel się efektami. Na przyszłość jak Ci smrodek nie przeszkadza to kup Mr. Hobby Leveling Thinner i będziez miał do podkładu i farb Tamiya i Gunze serii H i C. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Tamiya na swej stronie podaje: "Can be further diluted using Tamiya Lacquer Thinner, allowing it to be used in airbrushes." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joles Posted September 21, 2016 Author Share Posted September 21, 2016 Tak, minimum 1:3 z rozpuszczalnikiem do akryli z marketu. X-20A się nie nadaje. Podobno X-20 daje radę Sprawdzę dziś, bo mam go w domu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joles Posted September 21, 2016 Author Share Posted September 21, 2016 Udało mi się dziś kupić Lacquer Thinner, więc nie testowałem nic innego. W każdym razie tym rozcieńcza się świetnie. Dzięki wszystkim za pomoc i odpowiedzi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts