joles Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Cześć, pierwszy raz będę używał podkładu do malowania. Kupiłem Tamiya LIQUID SURFACE PRIMER i moje pytanie jest następujące - rozcieńczacie to do aero? Jeżeli tak, to w jakich proporcjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Tak, minimum 1:3 z rozpuszczalnikiem do akryli z marketu. X-20A się nie nadaje. Aha... A z Hobby Color Thinner 400 może próbowałeś? Innych thinnerów nie mam na stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Powinien chwycić bo to chyba to samo co Mr Hobby Leveling Thinner tylko bez retardera. Zrób test i będziesz wiedział. No i podziel się efektami. Na przyszłość jak Ci smrodek nie przeszkadza to kup Mr. Hobby Leveling Thinner i będziez miał do podkładu i farb Tamiya i Gunze serii H i C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Tamiya na swej stronie podaje: "Can be further diluted using Tamiya Lacquer Thinner, allowing it to be used in airbrushes." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Tak, minimum 1:3 z rozpuszczalnikiem do akryli z marketu. X-20A się nie nadaje. Podobno X-20 daje radę Sprawdzę dziś, bo mam go w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Udało mi się dziś kupić Lacquer Thinner, więc nie testowałem nic innego. W każdym razie tym rozcieńcza się świetnie. Dzięki wszystkim za pomoc i odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi