Hamman Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Witam. Udało mi się ukończyć model Volkswagen Golf VR6 - Fujimi 1/24. Nie wszystko wyszło tak jakbym chciał ale ciągle się człowiek uczy na własnych błędach. Model jest prosto z pudła bez żadnych dodatków. Wszelkie uwagi przydadzą się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Za dzieciaka moim marzeniem było posiadanie VR6 Mam sentyment do tego golfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysieku Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Czy jest gdzieś relacja warsztatowa z budowy tego modelu? Bardzo ładny VW, mało golfów trójek na forum. Ciekawe czemu zdecydowałeś się na takie malowanie. Felgi to chyba jakaś imitacja BBS'ów nawet dobrze się prezentują to chyba jakiś osobny zestaw. To do czego ja bym się przyczepił to brak uszczelek na kloszach reflektorów przód i tył, i poszarpane linie podziału aż nadto podkreślone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Relacji z budowy niestety nie mam. To że nie ma uszczelek to wiem, mój błąd. Felgi takie były w zestawie. Malowanie takie widziałem przeglądając internet i po prostu mi się spodobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Hej. W przyszłości zakładaj warsztat.... Kolor jak kolor, ale te pasy?!? "Niebieskie żarówki ksenonowe" też średnio.... Duży szacunek za ukończenie modelu. Jaki będzie następny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 To do czego ja bym się przyczepił to brak uszczelek na kloszach reflektorów przód i tył w którym miejscu powinny być te uszczelki? Golf wykonany może i przyzwoicie ale te pasy.... pomińmy to milczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysieku Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Pasy są właśnie super, to wizja autora i miło że ją zrealizował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Mam golfa mk1 z 1978 roku i od dobrych kilku lat na forach VW obserwuję ścieranie się poglądów, stylów i "wizji". Oczywiście każdy robi jak mu się podoba ale pewne detale są modne a niektóre klasyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysieku Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Wiadome jest to że każdy pasjonat motoryzacji to takiego vr6 zostawiłby w oryginale w obecnych czasach i nie bawiłby się w takie pasy, bo to wieś i szkoda samochodu. Ale to model, ja też bym takich pasów nie zrobił nawet w modelu ale miło zobaczyć że ktoś zrobił i jak to wyszło. Golfy przodują we wszelkich odmianach stylizacji typu rust/race/stance/sebixy itp. Też bym przygarnął jakiegoś, skręcił lekko gwint felgi zmienił i tyle, ale takiego mk1 to bym na pewno w oryginale zostawił no chyba że buda by zaczęła się sypać to bym coś innego ulepił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 jeśli będę sklejał kolejnego golfa to już nie będą z nim szalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysieku Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 To może jakaś generacja powyżej czwórki? Kurde bardzo mało tego, o ile są jakieś modele. Wiem że IV są ale w polsce trudno dostępne już od dłuższego czasu, nawet jakiś typ próbował sprzedać jako "rarytas" za 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Czwórka jest droga jak cholera :( Mam już złożonego tego: A tego mam jeszcze w kartonie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysieku Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Na ebay jak kiedyś szukałem to ceny są bardziej normalne. Może doczekamy się jakiejś reedycji bo to jednak kultowy samochód. Nie muszę dodawać że prosimy o galerię poskładanego r32, i warsztat do gti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Galerii nie będę robił bo model wyszedł tak sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Niebieski golf bardzo mi się podoba. Zdradź co wyszło nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Dawaj na warsztat tego w kartonie A tego mam jeszcze w kartonie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul86ck Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Golfy fajne też jestem fanem marki i modelu!!! ja właśnie zamówiłem MK2 GTI RABBIT od fujimi ale ja dopiero zaczynam przygodę. Mam jeszcze w domu Boeing 787-8 Dreamliner do sklejenia ale muszę jeszcze pokupować wszystkie niezbędne akcesoria do tego oraz aerograf z kompresorkiem do malowania. No i na bieżąco będę kupował modele do sklejania tym bardziej że jestem wielkim fanem motoryzacji to też jeszcze w tym roku chcę zacząć zbierać metalowe modele np. AUTOart, mega jakość wykonania czekam na mkV GTI ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Macie na sprzedaż jakiegoś Golfika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubixModelarz Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 W dniu 23.09.2016 o 21:23, rysieku napisał: Czy jest gdzieś relacja warsztatowa z budowy tego modelu? Bardzo ładny VW, mało golfów trójek na forum. Ciekawe czemu zdecydowałeś się na takie malowanie. Felgi to chyba jakaś imitacja BBS'ów nawet dobrze się prezentują to chyba jakiś osobny zestaw. To do czego ja bym się przyczepił to brak uszczelek na kloszach reflektorów przód i tył, i poszarpane linie podziału aż nadto podkreślone. To są bbs'y z pudełka, wkońcu dają jakieś lepsze felgi do tych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 W dniu 26.09.2016 o 17:47, rysieku napisał: To może jakaś generacja powyżej czwórki? Kurde bardzo mało tego, o ile są jakieś modele. Wiem że IV są ale w polsce trudno dostępne już od dłuższego czasu, nawet jakiś typ próbował sprzedać jako "rarytas" za 200zł. Bo IV od Tamiyi to jest rarytas. A cena 200 zł to i tak jedna z niższych za niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 6 Maja 2019 Share Napisano 6 Maja 2019 W dniu 5.12.2016 o 01:44, model11 napisał: Macie na sprzedaż jakiegoś Golfika? jest kilka u mnie w sklepie - gdybyś szukał generalnie czegoś do samochodówki Banzai-Cars - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi