xmald Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 (edytowane) Czołem, Na warsztat biorę pierwszy wtryskowy model CSM. Na początku chciałem użyć silnik Hispano Suiza 300 Karayi ale po przeanalizowaniu sytuacji zamówiłem w CSM ten zaprojektowany do tego modelu. Kupiłem wersję modelu dla biedoty;) i teraz się to na mnie mści, bo mimo tego, że silnika nie zamierzam szczególnie eksponować jest on dość widoczny ;o) ;o) Żałuję, że zamawiałem go w sklepie CSM, bo okazuje się, że znany dotychczas z dodatków na zamówienie Melius Manu zajmuje się sprzedażą ich modeli w Polsce. Niepotrzebnie traciłem kasę na przesyłkę i wymiany na Euro ale cóż na błędach się człowiek uczy. Na zdjęciach to, co udało mi się dotychczas zrobić. Dużo tu jeszcze do poprawki. Dzięki wymianie informacji na innym forum dowiedziałem się, że jest planowane również polskie malowanie i wersja z Lewisami! Jakby ktoś był zainteresowany można kierować pytania bezpośrednio Do Melius Manu. Wrzucam to, co napisał Melius Manu: http://www.meliusmanu.pl Formalnego sklepu wprawdzie na stronie jeszcze nie ma, ale powstaje. Kalki do Polskiego malowania ( mocno hipotetyczne, ale bardzo prawdopodobne, bo istnieją tylko dwa zdjęcia Polskich maszyn, ale na żadnym malowanie nie jest dobrze widoczne ) są praktycznie gotowe. Planujemy wydanie tego jako dodatek wraz z elementami mocowania karabinów Lewis na skrzydłach. Może też od razu z figurką Polskiego pilota. Zobaczymy. Będą też dostępne kalki do zupełnie innych malowań. Np. takie: Poszukuję wszelkich materiałów o Dolphinie (Windsocka już mam) Edytowane 31 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Zasiadam i obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 (edytowane) Wydłubałem silnik Hispano Suiza V8 z CSM - zestaw bardzo mi się podoba i jeżeli ktoś się waha między wersją Premium a zwykłą - to nie ma o czym mówić. Do silnika dostałem od chłopaków z Melius Manu metalowe wydechy, które wyglądają świetnie. Jedyną modyfikacją jest to, że dorobiłem tylko kable do świec. Chwilowo zawieszam warsztat Dolphina na rzecz budowy Caudrona G.4. Edytowane 31 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 ......Chwilowo zawieszam warsztat Dolphina na rzecz budowy Caudrona G.4. Dla porządku, by nie było niedomówień, to jeszcze tylko trzeba stopę na forach zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 31 Lipca 2017 Autor Share Napisano 31 Lipca 2017 Postanowiłem przy okazji warsztatu F.K.8 wrócić do tematu Dolphina. Kadłub zmontowany i pomalowany na PC10 podobnie jak płaty. Spasowanie bardzo dobre. Szczególnie podobają mi się metalowe wydechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2018 Czołem, jakoś dziwnie wychodzi, że ten model już kilka razy trafiał do przechowalni... postanowiłem dziada dokończyć. Przyznam, że mimo, że jest to pierwszy wtryskowy CSM to składa się go bardzo przyjemnie. Brakuje może nieco finezji w kilku momentach i parę rozwiązań jak doklejanie słupków w kabinie nie przypadło mi do gustu ale jest ogólnie jest fajnie. Teraz pewnie pomalowałbym go nieco inaczej jeżeli chodzi o technikę ale podziałam jeszcze nieco olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Czerwca 2018 Share Napisano 24 Czerwca 2018 Bardzo dobrze, że zdecydowałeś się go dokończyć, bo bardzo ładnie się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 26 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2018 Zapraszam do galerii: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=61685 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi