Hammett Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Witajcie, mam pytanie odnośnie widocznego na zdjęciu pęknięcia owiewki. Czy da się je jakoś usunąć? Owiewka pochodzi z Dragonowskiego Hortena Ho 229b. Niestety taka już wyjąłem z pudełka. Dodatkowo była porysowana, co udało się usunąć papierem ściernym i pastami polerskimi Tamiya. Jednak z tym pęknięciem nie wiem czy można cokolwiek zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted October 11, 2016 Super Moderator Share Posted October 11, 2016 Jedyne co można, to uśmiechaj się do Kolegi Marudka, jak podeślesz mu owiewkę machnie ci pewnie vacuformę i będzie lepsza jak plasticzana Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hammett Posted October 11, 2016 Author Share Posted October 11, 2016 Dziękuję za informację. Będę pamiętał przy takich następnych rewelacjach. Teraz zdecydowałem się jednak zostawić tak jak jest. W sumie jest to widoczne tylko pod pewnymi kątami, więc jakoś to przeżyję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Skoro było pęknięcie to możesz reklamować. Nie wiem jak Dragon reaguje na reklamacje, ale ja niemal zawsze otrzymywałem takie na wymianę, gdy były pęknięte czy choćby zarysowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hammett Posted October 12, 2016 Author Share Posted October 12, 2016 Skoro było pęknięcie to możesz reklamować.Nie wiem jak Dragon reaguje na reklamacje, ale ja niemal zawsze otrzymywałem takie na wymianę, gdy były pęknięte czy choćby zarysowane. ee tam, to jest to model z 1993 roku, kupiony gdzieś tam z drugiej ręki, więc nie ma co. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts