adigromb Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Witam rozpoczynam relację z budowy naczepy Curtaiside Trailer regulaminowy IN-BOX znajduje się tutaj. Naczepa ta będzie częściowo robiana z pudła a częściowo z głowy, ponieważ niektóre elementy można zmieniać według własnego gustu. Oto zdjęcie pudełka modelu i IN-BOX Zdążyłem skleić i poszpachlować ramę zdjęcia wstawię jutro. Mam prośbę jeżeli ktoś znajdzie zdjęcia tej naczepy to poprosił bym o poinformowanie mnie o tym lub wstawienie ich na forum. Z góry dzięki Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Generalnie wg regulaminu w pierwszym poście powinien znajdować się in-box, a nie link do niego. Więc żeby jury nie miało zastrzeżeń, to umieść go jednak w swoim poście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 No to już 2 taka naczepka. Będzie ostra konkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Rama sklejona i wyszpachlowana:arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Edler gdzie jest relacja z budowy tej napczepy chciałbym rzucić okiem na tą relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Trochę niżej( na liście) przyjrzyj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 22 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2008 Prace nareszcie ruszyły po powrocie z wypadu w góry. Pomalowana rama na czarny błysk i czarnym matem paduszki Oto przygotowane części które zostanął pomalowane podkładem i na odpowiedni kolor Dwa zbiorniki zaszpachlowane i pryśnięte podkładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Oto części świeżo po malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Tak prezentują się już pomalowane części A tak wyglądają chamulce tarczowe Uchwyt z gaśnicą Pomalowane błotniki Pomalowane nóżki i klin Osie Licze na wasze cenne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Ogólnie ok (według mnie), tylko: chamulce tarczoweczy przypadkiem nie powinno być tarcze hamulcowe? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Tarcze i klocki hamulcowe Tworzą razem "hamulce" tarczowe. Chyba. A z hamulcowe serdecznie przepraszam Licze na wasze opinie i spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Zmotywowałeś mnie chłopie muszę i ja wziąć sie za robotę bo u mnie stoi jak nic. Tobie to bardzo ładnie idzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Tarcze i klocki hamulcowe Tworzą razem "hamulce" tarczowe.Chyba. A z hamulcowe serdecznie przepraszam Licze na wasze opinie i spostrzeżenia. To, co widzisz na elementach z tarczą hamulcową to jest zacisk, a nie klocek, klocka zazwyczaj jest niewidoczny, ponieważ jest montowany w zacisku. Pozdrawiam. Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 29 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2008 Witam.Dzięki za rady i opinie . Tak wygląda rama z przyklejonymi wszystkimi częściami Wycięte felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 28 Lutego 2008 Autor Share Napisano 28 Lutego 2008 Prace nareszcie ruszyły . Ściany paki zostały sklejone i poszpachlowane a tak to wygląda Następnie od środka zostały zamaskowane słupki i deski zostały pryśnięte podkładem a nastęnie czerwoną farbą natomiast podłoga została pomalowana na srebrno A tak to się prezentuje Zrobiłem także felgi Zostały one pomalowane najpierw na czarno zgodnie z procedurą chromowania a następnie pryśnięte chromem lecz zamaskowłem piasty ponieważ pomalowane zostaną na czerwono Tak wyglądają zamaskowane piasty a wszystko pryśnięte na czarno A tak prezętują się po nałożeniu chromu Licze na wasze cenne rady i spostrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 29 Lutego 2008 Autor Share Napisano 29 Lutego 2008 Piasty w felgach zostały pomalowane a oto efekt Prosze o wasz opinie rady i spostrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 6 Marca 2008 Autor Share Napisano 6 Marca 2008 Oto następna aktualizaja prace na felgami zostały zakończone pomyślnie piasty pomalowane na czerwono i wszystko złożone i przyklejone do ramy Wnętrze paki-słupki zostały pomalowane na srebrno a następnie zamaskowane. Deski czekają na położenie farby brązowej Kosz z zapasami został sklejony a następnie przymocowany do ramy No i kosz paleciak doczekał się, nareszcie został sklejony. Pomalowany będzie na srebrno PS. Proszę o rady i spostrzeżenia a także komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Wszystko pieknie fajnie , ale jedna felga Ci sie umazała na czerwono , chodzi mi o rant takie troche tam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Super, super, tylko tak jak Kolega KRUGER_MAN napisał. Ubrudził Ci się trochę rant felgi . Może się czepiam, ale później odbije się to na efekcie końcowym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 6 Marca 2008 Autor Share Napisano 6 Marca 2008 Nawet nie zauważyłem poprawię to od razu. Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 6 Marca 2008 Jeżeli możesz to rób zdjęcia w innym świetle, lub rozjaśniaj je troszkę, bo większość jest zbyt ciemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Witam ja mam pytanko co do tego chromu. Jak sie nazywa ten cudowny środek do tego chromu?? Ja jak się spytałem w sklepie to mnie wyśmiali!! To nieby jest dwu składnikowi ale jaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 7 Marca 2008 Autor Share Napisano 7 Marca 2008 Jest to ALCLAD II Chrome Najpierw nakłada się podkład następnie czrny błysk a potem właśnie ALCLADA PS. A dokładnie o jakie zdjęcia ci chodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 ALCLAD II Chrome to kupiłeś to w sklepie modelarskim czy motoryzacyjnym? Mi w bytomiu mówili że w dobrym motoryzacyjnym to można kupić. Jeśli tak to do czego to właściwie jest, pytac o chrom do lastiku czy czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Tak wygląda pomalowana ścianka od wewnątrz A co do tego Alcada to trzeba szukać w sklepach inernetowych czsami pojawi się też na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi