PabloA Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Witam Myślałem, że po B-52 na warsztat w skali 1/144 wezmę coś małego jednak wyszło inaczej Postanowiłem zmierzyć się z modelem dość wiekowym, który będzie wymagał sporo własnej inwencji. Na początek inbox: Formy pochodzą chyba z lat 80 jak nie nawet z 70-tych. Jest sporo nadlewek, spasowanie pewnie też będzie dalekie od ideału cały kadłub oprócz drzwi i linii powierzchni sterowych jest goły także będzie sporo zabawy z ryciem. Jakieś materiały już uzbierałem, w tamtym roku strzeliłem też w Ostravie kilka fotek holenderskiemu KC-10 więc będzie się na czym oprzeć ;) Trzeba będzie również dorobić sporo szczegółów samemu, od podstaw zrobię też pewnie boom do tankowania. Jako, że zestawowe kalki nadają się tylko do muzeum, musiałem sprowadzić takie zza oceanu: Zestaw pozwala na wykonanie maszyny z bazy Travis. Trochę czasu jeszcze minie zanim będą jakieś postępy ponieważ muszę jeszcze kilka rzeczy przemyśleć i rozplanować a założona relacja będzie mnie do tego motywowała ;) muszę też pomyśleć o jakimś samolocie, który będzie podczepiony do przewodu. Obecnie chodzi mi po głowie F-22, polski F-16 lub B-2. Wszelkie sugestie mile widziane ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Fiu fiu fiu. Czy to model kupiony na Allegro (też na niego patrzyłem )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Zasiadam i kibicuje co do podczepionego samolotu B-2 wyglądałby imponująco choć f-22 też byłby dobrym dodatkiem. A Polskiego jastrzębia postawiłbym na płycie lotniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Wow! Zapowiada się kolejny ciekawy projekt Czy wiesz już co będziesz zmieniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Fiu fiu fiu. Czy to model kupiony na Allegro (też na niego patrzyłem )? Pewnie to ten sam jeśli dobrze pamiętam to kupiłem go tego roku wiosną. Wow! Zapowiada się kolejny ciekawy projekt Czy wiesz już co będziesz zmieniał? Roboty jest sporo od drobnych detali jak anteny, małe wloty powietrza, panele po przerycie wszystkich głównych linii na modelu. Muszę też zrobić kabinę załogi bo nie ma jej w ogóle Zabawy jest sporo, w sam raz na jesień i zimę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 15 Listopada 2016 Autor Share Napisano 15 Listopada 2016 W końcu coś ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 No, no kokpit od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 już mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Jaki masz sposób na 'zdjęcie' kształtu owalu kadłuba na wrędze kokpitu? Też to wiele razy chciałem (z)robić i nie mam dobrego sposobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Hej, ja mam do tego takie narzędzie: Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Pewnie znowu samodzielny projekt i wykonanie? Tak czy siak wyglada super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 Hej, ja mam do tego takie narzędzie: Pozdro, Marudek Używam do tego dokładnie tego samego narzędzia ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Pewnie znowu samodzielny projekt i wykonanie? Nie, to nie jest narzędzie na zamówienie. Ja to kupiłem w UK, ale jak wpiszesz w google "profile gauge" (po Polsku potocznie mówi się na to grzebień, ale to nie jest fachowa nazwa), to znajdziesz sklepy, które to oferują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Dzięki Koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Witam, Jako, że na stałe rozstałem się z tą skalą to czy któryś z szanownych kolegów był by zainteresowany odkupieniem KC-10 wraz z kalkami Draw Decal? Cena i szczegóły do dogadania na priv ;) Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi