Tenggeri Napisano 13 Listopada 2016 Share Napisano 13 Listopada 2016 Czołem. Udało mi się przysiąść i dokończyć ten zaczęty 3 lata temu model. Oczywiście to Dragon z kilkoma własnymi dodatkami, głównie pierdółkami z blaszek itp. Dla chętnych warsztat tutaj: viewtopic.php?f=87&t=37382 Malowany farbami Vallejo i Lifecolor, brudzony wszystkim co mi wpadło w ręce- produkty AK, Pigmenty, Pudry Tamki, Markery Tamki, farby olejne itp. Ogólnie z modelu bardzo jestem zadowolony, przede wszystkim z tego, że nareszcie udało mi się coś dokończyć ale też fajnie kiedy efekt finalny jest podobny do tego jaki chce się uzyskać. W tym przypadku chodziło mi o pojazd niezbyt zniszczony, lekko zakurzony gdzieś na próbach na poligonie, jak mi to wyszło oceńcie sami. Do modelu dorobiłem prostą podstawkę, z tej do końca nie jestem zadowolony ( do ramki poprzyklejały się jakieś paprochy) Jeszcze tylko chciałem serdecznie podziękować koledze Mirek66 za pomoc i doping. Proszę o opinie, uwagi i krytykę tego co można by poprawić ewentualnie zrobić inaczej/lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Ładnie wyszedł, tylko te zielone tło, zrób na białym tle i inaczej ustaw światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 (...) co można by poprawić ewentualnie zrobić inaczej/lepiej. Zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Fakt ,model wart dobrego pokazania ,więc tło, najlepiej białe lub jasnoszare oraz jak powiedział Goethe w chwili śmierci " więcej światła". !!!!! Ależ bym takiego dorwał w 1:72.......prędzej sam będę musiał wystrugać z hipsu i miliputa bo przecież żywicy nie kupię za 160 zł.... Ps Ostatnie zdjęcie...... Łączenie połówek podwozia wygląda na zespawane wręcz,ze szwem nawet. Tymczasem wiadomo ,ze to byly dwa osobne zestawy,rozłączane. Tym bardziej, że za nim widać już poprawną wklęsłą linię łączenia. http://www.armorjournal.com/index-spg-T28_NACM.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 14 Listopada 2016 Autor Share Napisano 14 Listopada 2016 (...) co można by poprawić ewentualnie zrobić inaczej/lepiej. Zdjęcia. Mówisz i masz, lepszych już nie umiem. Piotr_P- widocznie tam posmarowałem trochę za dużo klejem, ciężko byłoby żeby cały element trzymał się tak jak w rzeczywistości tylko na samych mocowaniach dlatego co jakiś czas poszedł klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Dobre wyjasnienie ;) Zdjecia dużo lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Fotki dużo lepsze to mogę teraz napisać że mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Model świetny, podstawka do kitu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi