tales79 Napisano 26 Listopada 2016 Napisano 26 Listopada 2016 Zamierzam nabyć model sowieckiej ciężarówki GAZ-AAA, skala 1:35. Wytypowałem 2 modele: firmy Miniart oraz HobbyBoss. Który model będzie lepszy waszym zdaniem? Inboxy wyglądają podobnie, HobbyBoss droższy o te ~25 zł. Miniart ma fajniejsze opony. Cytuj
Irgr Napisano 26 Listopada 2016 Napisano 26 Listopada 2016 Nie składałem modelu HB, ale Gaz Miniartu to jeden z najlepiej zdetalowanych zestawów z jakimi miałem okazje się bawić. Zawieszenie składa się z wielkiej ilości drobnych części. Niestety jest na nich sporo nadlewek a sam plastik jest strasznie kruchy. Z tego też powodu jest to chyba najtrudniejszy model jaki dane mi było składać. Mój to zestaw 35133 wiec jeden ze starszych, w T-44 plastik jest już lepszy więc może i nowe wydania są przyjaźniejsze w budowie. Cytuj
tales79 Napisano 26 Listopada 2016 Autor Napisano 26 Listopada 2016 Mamy tutaj generalnie paradoks - model droższy (HB) wydaje się być gorszy. Cytuj
ainam102 Napisano 1 Grudnia 2016 Napisano 1 Grudnia 2016 Sklejałem Gaz AA Miniart. I potwierdzam mnóstwo mikroskopijnych części zawieszenia a do tego plastik który przy obrabianiu pęka i łamie się , dlatego ledwo skończyłem budowę. Mimo dokładnego mierzenia rama wyszła krzywo, a po sklejeniu kabiny okazało się że drzwi są za niskie o jakieś 2 mm. Ale doświadczony modelarz pewnie zrobi z tego modelu perełkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi