tales79 Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Zamierzam nabyć model sowieckiej ciężarówki GAZ-AAA, skala 1:35. Wytypowałem 2 modele: firmy Miniart oraz HobbyBoss. Który model będzie lepszy waszym zdaniem? Inboxy wyglądają podobnie, HobbyBoss droższy o te ~25 zł. Miniart ma fajniejsze opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Nie składałem modelu HB, ale Gaz Miniartu to jeden z najlepiej zdetalowanych zestawów z jakimi miałem okazje się bawić. Zawieszenie składa się z wielkiej ilości drobnych części. Niestety jest na nich sporo nadlewek a sam plastik jest strasznie kruchy. Z tego też powodu jest to chyba najtrudniejszy model jaki dane mi było składać. Mój to zestaw 35133 wiec jeden ze starszych, w T-44 plastik jest już lepszy więc może i nowe wydania są przyjaźniejsze w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Mamy tutaj generalnie paradoks - model droższy (HB) wydaje się być gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ainam102 Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Sklejałem Gaz AA Miniart. I potwierdzam mnóstwo mikroskopijnych części zawieszenia a do tego plastik który przy obrabianiu pęka i łamie się , dlatego ledwo skończyłem budowę. Mimo dokładnego mierzenia rama wyszła krzywo, a po sklejeniu kabiny okazało się że drzwi są za niskie o jakieś 2 mm. Ale doświadczony modelarz pewnie zrobi z tego modelu perełkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi