Skocz do zawartości

Sewastopol, Impieratrica Maria itd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ostatnimi czasy naszła mnie ogromna ochota posiadania na półce/szafie drednota made in Imperial Russia.

I tutaj zaczynają się dylematy i problemy... Początkowo chciałem wybrać coś z oferty petersburskiej firmy Combrig(żywica). Pierwsze pytanie czy modele te bardzo odbiegają jakością od nowych plastikowych modeli Flyhawk ? Sądząc po obrazkach z neta, sądzę że tak.. Pytanie drugie, firma ta posiada w ofercie kilka modeli wspomnianych drednotów, jedne są ze starych form inne z odnowionch/nowych. Czy różnice są znaczne? Pytanko trzecie... Czy Waszym zdaniem żywiczna siedemsteka może obejść się bez blaszek? Inna opcja to zakup Sewastopola Zvezdy. Któryś sklep w naszym kraju posiada blaszki North Star i Pontos dedykowane temu modelowi(blaszka pisana cyrylicą do podstawki pożądana ;) )??? Dziękuję za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam.

PS jeśli to nieodpowiednie miejsce na taki temat proszę o kasację lub przeniesienie

Napisano

Janusz robiłi zrobił zwezdowego Sewastopola w 1:350 z Pontosem, jeżeli chcesz drednota to chyba najlepsza opcja, no chyba że chces się bawić tak jak ja w przebudowękartonowej dwusetki.....

Napisano

Przespałem się z tym i chyba faktycznie zdecyduje się na model Zvezdy. Popytam jeszcze po sklepach o blaszki Pontosa i North Stara. Za żywicą przemawiała cena i możliwość wyboru drednota(chciałem czarnomorskiego Jekaterina Wielka znanego z pojedynku z tureckim/niemieckim pancernikiem) ale to chyba stare modele sporo gorsze od nowych japońskich czy chińskich.

Napisano

mam kilka wypustów Combrig(żywica) tak starych jak i nowych wnioski

stare wypusty jak na dzisiejszy standard to średnio

nowe to już inna bajka są zaj... fajne i mają blaszki etc

fakt nigdy nie zdecydowałem sie na takiego kolosa

Napisano

Strasznie kusi mnie Sewastopol Combriga 1/700 oznaczony napisem "new masters". Skoro nowe modele tego producenta dają radę to w tym roku chyba właśnie o niego poproszę dziadka mroza ;) Skalowo będzie pasował do Derfflingera (i reszty pierwszowojennego marwoju zapowiadanego przez Flyhawk) 350 z blachami to na ten okres nie na moja kieszeń niestety. Pewnie jeszcze z 10 razy będę zmieniał zdanie ale tak czy siak dziękuję za opinie.

Bonus

Napisano

Gosc z modelarstwa okretowego lubi Cambridge może kiedyś była jakaś recenzja, napisz do niego pdr

Napisano

Hmm.. nie chce aż tak zawracać głowy(zwykły sklejacz ze mnie) ale pamiętam ze właśnie w tym czasopiśmie chwalony był kiedyś model tej firmy. Po prostu zbieram opinie przed zakupem bo w internecie ciężko coś znaleźć. Pozdrawiam i dziękuję.