Headhunter88 Napisano 9 Grudnia 2016 Napisano 9 Grudnia 2016 Hej, Nastąpiła mi mała awaria-pękła mi uszczelka przy dyszy aerografu dokładnie takiego: Niestety aerograf kupowany jako typowo treningowy i nie miał podanej żadnej konkretnej nazwy własnej przy zakupie z internetu Nie wiem jaki jest to wymiar ale mogę jedynie domniemywać, że może to być coś zbliżonego do tego typu: http://emodele.net/profesjonalny-aerograf-modelarski-dysza-04mm-p-1909.html Cóż można zrobić w tej patowej sytuacji, tak aby nie iść w koszty zbliżone do kosztu zakupu nowego "nojnejmu" ? Ogólnie można od biedy tak malować/lakierowć jeśli dobrze ułożę i docisnę tą uszczelkę, ale boje się jakiejś lipy przy poważniejszym malowaniu więc zwracam się o pomoc. Może ktoś ma ktoś coś zbędnego do sprzedania/oddania za małe pieniądze (wiem, że na sieci są takie specjalne zestawy uszczelek, ale niestety ich koszt jest zbyt duży) Wszelka pomoc mile widziana. Cytuj
enten Napisano 9 Grudnia 2016 Napisano 9 Grudnia 2016 1. Nowa uszczelka 2. Nowy aero 3. Uszczelnienie np. na maskol Cytuj
Headhunter88 Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Napisano 9 Grudnia 2016 Hmm a jak wygląda uszczelnianie maskolem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi