Headhunter88 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Hej, Nastąpiła mi mała awaria-pękła mi uszczelka przy dyszy aerografu dokładnie takiego: Niestety aerograf kupowany jako typowo treningowy i nie miał podanej żadnej konkretnej nazwy własnej przy zakupie z internetu Nie wiem jaki jest to wymiar ale mogę jedynie domniemywać, że może to być coś zbliżonego do tego typu: http://emodele.net/profesjonalny-aerograf-modelarski-dysza-04mm-p-1909.html Cóż można zrobić w tej patowej sytuacji, tak aby nie iść w koszty zbliżone do kosztu zakupu nowego "nojnejmu" ? Ogólnie można od biedy tak malować/lakierowć jeśli dobrze ułożę i docisnę tą uszczelkę, ale boje się jakiejś lipy przy poważniejszym malowaniu więc zwracam się o pomoc. Może ktoś ma ktoś coś zbędnego do sprzedania/oddania za małe pieniądze (wiem, że na sieci są takie specjalne zestawy uszczelek, ale niestety ich koszt jest zbyt duży) Wszelka pomoc mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 1. Nowa uszczelka 2. Nowy aero 3. Uszczelnienie np. na maskol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Hmm a jak wygląda uszczelnianie maskolem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi