Piotr_P Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Klasyka gatunku ACE...cierpienie i efekt na koniec wiadomy. Z dodatków to metalowa lufa RB. Poprawiłem kształt kół ,widomo,że zestawowowe (same kła i gąski są wsadzone z zestawu UM do Pz.38) niezbyt pasują do rzeczywistych. Niestety sam układ gąsienicowy jest najgorszą częścią mojego wykonania. Było szukać zestawu korekcyjnego Armory lub chociaż dać gąski od Pz.38 od Parta. Gdy robiłem model ,nigdzie nie znalazłem zestawu korekcyjnego do działa PAK. Armory robi blaszaną osłonę działa i trochę drobnicy....niestety niue znalałem nic na szybko. Niestety makro zrobiło swoje i zestawowa wygląda jak płyta pancerna od Mausa. .....życie.... Do tego jakas tam gipsowa podstaweczka bardziej jako tło. Co tu pisać... Foty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Dla mnie za czysty, ale tylko dlatego, że bardzo lubię brudne modele . Piękny wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Generalnie to ładny, a z tej firmy to bym powiedział że wielce udany. Czy jednak aby on nie powinien mieć gumowych bandaż na kołach jezdnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 Nie powinien mieć gumowych bandaż a przynajmniej koła wyglądały na takie bez.... Sugerowałem się fotkami z Kubinki gdyż model ma przedstawiać pojazd tuż sprzed zdobycia przez ruskich. Te koła to wogole temat rzeka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 A to ok. Ja widziałem tylko czarno białe, a jak teraz na nie patrzę po tym co pokazałeś to wygląda to jakby otarcia od zębów gąsienicy. Dlatego myślałem że to bandaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Fajny model, chociaż sam pojazd mnie nie przekonuje. Wykonanie klasa. Jedynie co bym zmienił to za czysty jest "pokład bojowy"... jak tam siedziała załoga, to na pewno pościeraliby część farby, a tu jest całkiem czysta. To możesz łatwo poprawić . Styl łopaty też za "piaskowy" - przemaluj na drewno. Miałem się przyczepić do kół, ale zdjęcie mnie przekonały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 super. Bardzo mi się podobaja wszelkie waffentragery(czy jak im tam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Czyścioch taki ale bardzo fany , troszku kółeczka tylko w jednej linii nie leżą .Przynajmniej takie wrażenie odnoszę .A tak do znawców temata zawsze zastanawiały mnie te tyczki artyleryjskie na modelach waffentraeger-ów , chyba te pojazdy były używane do niszczenia pojazdów pancernych przeciwnika a nie do strzelania stromotorowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Kurcze ,możliwe ,że nie leżą w linii.... Prawdopodobnie nieco się zwichrowały podczas montażu gąsienic. W tym etapie oprócz rąk użyłem wielu słów powszechnie uważanych za obraźliwe. Pewnie też wtedy lekko je dogiałem żeby jakos to wszystko spasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi