Skocz do zawartości

Waffenträger. ACE,1:72

Piotr_P

Rekomendowane odpowiedzi

Klasyka gatunku ACE...cierpienie i efekt na koniec wiadomy.

Z dodatków to metalowa lufa RB.

Poprawiłem kształt kół ,widomo,że zestawowowe (same kła i gąski są wsadzone z zestawu UM do Pz.38) niezbyt pasują do rzeczywistych.

Niestety sam układ gąsienicowy jest najgorszą częścią mojego wykonania. Było szukać zestawu korekcyjnego Armory lub chociaż dać gąski od Pz.38 od Parta.

Gdy robiłem model ,nigdzie nie znalazłem zestawu korekcyjnego do działa PAK. Armory robi blaszaną osłonę działa i trochę drobnicy....niestety niue znalałem nic na szybko. Niestety makro zrobiło swoje i zestawowa wygląda jak płyta pancerna od Mausa. .....życie....

Do tego jakas tam gipsowa podstaweczka bardziej jako tło.

Co tu pisać...

Foty...

DSCF9506_zpsqwpbrpjg.jpg

DSCF9507_zpshwpudtfa.jpg

DSCF9508_zpskleyic2m.jpg

DSCF9509_zpsdg1peetr.jpg

DSCF9510_zpspgrn2xr6.jpg

DSCF9511_zpscyy9kvga.jpg

DSCF9512_zpsstnslwdt.jpg

DSCF9513_zpssk45iife.jpg

DSCF9514_zpsr52rlpe1.jpg

DSCF9515_zpswvpej6l1.jpg

DSCF9516_zpsb47jmibn.jpg

DSCF9517_zpslohtps4k.jpg

DSCF9518_zpsa3ogka1v.jpg

DSCF9519_zps7fzafn7z.jpg

DSCF9520_zpssdovcttm.jpg

DSCF9521_zpsobhlhwmj.jpg

DSCF9522_zps8mrgi7gi.jpg

DSCF9523_zpskrxzcigz.jpg

Nie powinien mieć gumowych bandaż a przynajmniej koła wyglądały na takie bez....

kub-013_zpsq8mxvgpo.jpg

Sugerowałem się fotkami z Kubinki gdyż model ma przedstawiać pojazd tuż sprzed zdobycia przez ruskich.

Te koła to wogole temat rzeka....

Fajny model, chociaż sam pojazd mnie nie przekonuje. Wykonanie klasa.

Jedynie co bym zmienił to za czysty jest "pokład bojowy"... jak tam siedziała załoga, to na pewno pościeraliby część farby, a tu jest całkiem czysta. To możesz łatwo poprawić .

Styl łopaty też za "piaskowy" - przemaluj na drewno.

Miałem się przyczepić do kół, ale zdjęcie mnie przekonały .

Czyścioch taki ale bardzo fany , troszku kółeczka tylko w jednej linii nie leżą .Przynajmniej takie wrażenie odnoszę .A tak do znawców temata zawsze zastanawiały mnie te tyczki artyleryjskie na modelach waffentraeger-ów , chyba te pojazdy były używane do niszczenia pojazdów pancernych przeciwnika a nie do strzelania stromotorowego ?

Kurcze ,możliwe ,że nie leżą w linii....

Prawdopodobnie nieco się zwichrowały podczas montażu gąsienic. W tym etapie oprócz rąk użyłem wielu słów powszechnie uważanych za obraźliwe. Pewnie też wtedy lekko je dogiałem żeby jakos to wszystko spasować.