daffy Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Czy do robienia rainsów olejnych i washa olejnego musi być koniecznie terpentyna? Czy może być np. aceton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Terpentyna albo White Spirit, tudzież Odourless Terpentine. Aceton Ci rozpuści wszelkie akrylowe farby na jakie nałożysz oleje, a i same oleje też potrafi mocno uszkodzić. Plastik zresztą też rozpuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Tak troche się domyślałem co do acetonu. OK dziękuje za odpowiedz. Zastosuje terpentyne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Jeśli nie masz a będziesz kupował to koniecznie bezzapachową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 A jeszcze się dopytam. A czy zamiast terpentyny moge użyć benzynke do zapalniczek ronsola? Bo mam akurat na składzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Benzyna do zapalniczek bez problemu rozpuszcza farby olejne, więc raczej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 Dobra, to użyje tego. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Benzyną ja tylko rozcieńczałem farbę. Najlepiej kup Odourless Terpentine lub White Spirit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi