danielodziem Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Na szybko mały modelik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek G. Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Ostatnio się chyba zrobiła na forum moda na T-90.. Fajny model. A i sam pojazd wart uwagi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 6, 2017 Author Share Posted February 6, 2017 kolorki polozone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 6, 2017 Author Share Posted February 6, 2017 Tak wygląda po farbach olejnych...wieza nie zrobiona dla porównania....a to coś na karabinie już zajęte.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 6, 2017 Author Share Posted February 6, 2017 T-90 schnie wiec Podstawka wolnym czasem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAW Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Ciekawe... a możesz napisać jakie to kolory, których użyłeś i jakich producentów. Podoba mi się ta zmiana po olejnej. Podstawka też interesująca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 6, 2017 Author Share Posted February 6, 2017 Ciekawe... a możesz napisać jakie to kolory, których użyłeś i jakich producentów. Podoba mi się ta zmiana po olejnej. Podstawka też interesująca. Burnt Umber-jakiś chinczyk Siena Palona -renessans Mala kropka na model irozcierasz na sucho. Tu widać różnice.. przed/Po koła FT-17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAW Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Ok dziękuję. A kolory kamuflażu to jakie farby. Mam kilka rosyjskich pojazdów do zrobienia w tym kamo. U Ciebie fajnie to wyszło w tej skali nie za ciemne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 6, 2017 Author Share Posted February 6, 2017 Ok dziękuję. A kolory kamuflażu to jakie farby. Mam kilka rosyjskich pojazdów do zrobienia w tym kamo. U Ciebie fajnie to wyszło w tej skali nie za ciemne. Teraz nie pamiętam......sand/Dark green- rozjasniony/czarny jakoś tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 6, 2017 Author Share Posted February 6, 2017 Ok dziękuję. A kolory kamuflażu to jakie farby. Mam kilka rosyjskich pojazdów do zrobienia w tym kamo. U Ciebie fajnie to wyszło w tej skali nie za ciemne. Teraz nie pamiętam......sand/Dark green- rozjasniony/czarny jakoś tak Wszystko zmienia się po użyciu olejnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 7, 2017 Author Share Posted February 7, 2017 Nasyp zrobiony i pokryty piaskiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 7, 2017 Author Share Posted February 7, 2017 fura dostała washi tak wygląda na podstawce. Zostało utrwalenie podłoża i czołgu. Na dniach foty do galerii.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Podłoże przed utrwaleniem "zryj" miejsce lądowania! w końcu to kilka ładnych i rozpędzonych ton..I moim zdaniem kondonik na wkm-ie psuje odbiór.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Mnie się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 7, 2017 Author Share Posted February 7, 2017 Podłoże przed utrwaleniem "zryj" miejsce lądowania! w końcu to kilka ładnych i rozpędzonych ton..I moim zdaniem kondonik na wkm-ie psuje odbiór.. Masz rację...miejsce lądowania do poprawek...a kondonik zostaje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 7, 2017 Author Share Posted February 7, 2017 Podloze bedzie traktowane jeszcze farbą dla kontrastu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 9, 2017 Author Share Posted February 9, 2017 etap końcowy...zostaje potraktowanie wszystkiego lakierem matowym i trochę kurzu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Aleś się uparł na tę płachtę... I za ciężka do całości i za gruba i zwyczajnie staje się "centralnym punktem" kompozycji... To oczywiście moje zdanie, że bez niej byłoby lepiej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAW Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 No ładnie Ci to wyszło. Może jakieś okopcenie przy wydechu jeszcze dodaj. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Fajne fajne. Tylko jedno pytanie. Czemu ramka jest pokryta piachem tylko miejscami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 9, 2017 Author Share Posted February 9, 2017 Koniec. Galeria tam gdzie trzeba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 W takim położeniu zupełnie inaczej okładają się gaski i zawieszenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Może trochę inaczej, ale czy tak zupełnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Może trochę inaczej, ale czy tak zupełnie? No chyba niestety inaczej... Ten co jest fotce cały leci, model w części stoi na glebie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted February 9, 2017 Super Moderator Share Posted February 9, 2017 Faktycznie, jak teraz się przyjrzałem to nienaturalność rzuca się w oczy Lekki zwis gąsek nadałby właściwej dynamiki winietce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts