jonathan Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 W sumie to prawie już koniec, zostały jakieś poprawki. Jednakże ostatnie wysypy warsztatów i galerii pojazdów w skali 1:72 cieszą bardzo, to może i ja pokaże co tam w wolnej chwili dłubię. Model nie powala jakością. Nieźle spasowany, ale wielce uproszczony. Oznaczyłem więc gdzie powinno być coś więcej i pousuwałem to co szpeciło Później w ruch poszła wiertarka i cążki. Jako że cały czas czegoś brakowało, to trzeba było przysiąść do innych detali... A tak się zaklinałem że będzie to zestaw z pudła do nauki malowania jednokolorowego malowania. Postanowiłem dorobić osłony reflektorów Potem doszedłem do wniosku że skoro jakoś to zaczyna wyglądać to fajnie by było postawić model na jakimś gruncie. Chwilę później przyszedł pomysł, że fajnie byłoby kiedyś zrobić jakąś wiejska chatę. Więc może na start coś mniejszego. Kilka zapałem i bluzgów że nie chcą się ładnie rozkrajać. Kilka godzin później podstawka pod kubek/kufel zaczęła coś przypominać. Do czołgu dorobiłem jeszcze jakieś bambetle, wykopałem jakieś żywiczne skrzynie i amerykańca. Figurek to ja malować nie potrafię... I tak na koniec. Chyba jednak wolę kilku barwne malowania. To wyszło chyba odrobinę za ciemne. Chociaż po przejrzeniu wielu zdjęć tego pojazdu zastanawiam się iloma kolorami je malowali. Figurka mało pancerna. brudzenie jeszcze do poprawki. W sumie to krytyka mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 Za mała ta podstawka. Deski w tej skali zdecydowanie lepiej wychodzą z hipsu - zapałki, nawet rozkrojone trochę za grube i trochę dziwne umiejscowienie tej "budki" - pół metra od drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Lutego 2017 Autor Share Napisano 6 Lutego 2017 Bo to taka dróżka do domu ;] A tak serio kombinuję z różnymi rzeczami... raczkuję co by tu dużo nie ukrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yossarian Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 Czołg jedzie kędy chce:) Podoba mi się "metaloplastyka". Jak gniesz te druciki? Jaka grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Lutego 2017 Autor Share Napisano 6 Lutego 2017 Druciki 0,2; 0,3 i 0,4mm Gnę cążkami na oko, ale muszę kupić jakowyś wihajster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yossarian Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 Jakie masz te cążki? Kompletuję sprzęt, a na razie męczę się z drutami straszliwie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 7 Lutego 2017 Autor Share Napisano 7 Lutego 2017 Nie śmiej się. Jakieś stare małe cążki z mini zestawu serwisowego Asus. http://www.pcmegabits.com/tool-kits/TR07883.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 W 72 przy jednobarwnym malowaniu warto dodatkowo rozjaśniać kolorystykę - w tej skali efekt wizualny modelu jest ciemniejszy, a i ciężko uzyskać widoczne efekty washa. Ostatnio malowałem całą serię "amerykańców" i musiałem rozjaśniać nawet zestawy dedykowane do modulacji olive drab. Podstawka mi się podoba, i tak pozostaje poza moimi umiejętnościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 7 Lutego 2017 Autor Share Napisano 7 Lutego 2017 Czemu? Tak serio chyba nic trudnego. A za porady co do kamuflażu dziękuję. Może rzucę na warsztat M26 i spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yossarian Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Nie śmiej się.Jakieś stare małe cążki z mini zestawu serwisowego Asus. http://www.pcmegabits.com/tool-kits/TR07883.html Daleki jestem od śmiania się. Ceny narzędzi modelarskich są często zaporowe, szukam takich które działają i mnie nie zrujnują Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 To szukaj w sklepach z elektroniką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Lutego 2017 Autor Share Napisano 8 Lutego 2017 Grunt by dobrze trzymały nawet najcieńszy drut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Fajna praca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi