net_sailor Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Zostałem uszczęśliwiony modelem czołgu. Czołg nazywa się Tygrys i jest niemiecki. No i tutaj moja wiedza się kończy. Jest to edycja specjalna z gry World of Tanks. W środku mnóstwo wyprasek z różnymi opcjami, w tym takie z fakturą wafelka na powierzchni (może być, ale nie musi bo też są elementy gładkie). Moje pytanie jest takie: czy z tego da się posklejać czołg podobny do jakiegoś historycznego pojazdu? Oznakowanie nie ma znaczenia (sobie dorobię), chodzi z grubsza o jakąś w miarę realistyczną konfigurację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Hej, model pakowany w pudło WOTa to model Tygrysa późnego. Produkuje go Italeri, numer katalogowy 293. Możesz o nim poczytać w necie: https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=italeri+293 "faktura wafelka" to zimmerit czy da się posklejać model historycznego pojazdu? Tak ale nie będzie to wierna replika. Gorsza jakościowo niż np. Dragon ale lepsza niż stara Tamiya. Oznakowania możesz dokupić/dostać od kogoś. Jeden z najpopularniejszych pojazdów drugowojennych w modelarstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2017 Szału nie ma ale do sklejania w miarę fajny, wersja późna czyli z wafelkiem (zimmerit). Ale w grze jest bzzz no skoro nie przykładasz większej wagi do merytoryki- to tak jak ja bym sklejał yyy Yamato z pudła - to klej jak instrukcja nakazuje ładnie pomaluj jak coś to poszukaj screen`ów z gry jak np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 7 Lutego 2017 Autor Share Napisano 7 Lutego 2017 No właśnie wolałbym pojazd historyczny a nie z gry. Przydałyby się jakieś propozycje malowań. Czy mam rozumieć, że w zestawie Italeri Nr. 293 są takie poprawne malowania? Zdaję sobie sprawę że wierna replika to to nie będzie, ale aby było coś w miarę podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2017 no to wersja z wafelkiem, i coś podobnego będzie a co do malowania https://www.google.co.uk/search?q=Tiger+I+late+version+paint+scheme&safe=off&client=firefox-b&biw=1920&bih=916&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjOs5SalP_RAhXkAMAKHbA5CEQQ_AUIBigB#safe=off&tbm=isch&q=Tiger+I+late+decal+1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 Dzięki. Może uda się trafić w coś podobnego do tego, co jest w moim pudełku. Kompletnie się nie znam, więc nie za bardzo wiem na jakie elementy zwracać uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi