Kelinorian Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Witam was drodzy koledzy, mam pytanie w związku z niebawem rozpoczynającym się nowym projektem którym będzie delahaye 135. Ponieważ chciałbym użyć skóry na fotelach zrobić porządnie ten model. Czy można taki materiał ( http://www.hiroboy.com/120124_Scale_ADHESIVE_backed_SeatbeltHarness_Fabric_BEIGE--product--5097.html ) dostać w pl czy tylko w hiroboy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Materiał, który znalazłeś służy do robienia pasów bezpieczeństwa. Skórzaną tapicerkę możesz zrobić z samoprzylepnej imitacji skóry tej samej firmy (MFH). Są w różnych kolorach. W Polsce chyba nie dostaniesz .... Najbliżej Anglia lub Hiszpania. Niemcy i Belgia też, ale ceny wyższe. Czasami bywa w Czechach (car-model-kit.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 12 Lutego 2017 Autor Share Napisano 12 Lutego 2017 A czym te materiały się różnią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Fakturą , mam te pasy i one sa takie parciane jak w samochodzie a to co Coppercat pokazał ma wygląd skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Zrobiłem z tej imitacji skóry osłonę złożonego dachu do mojej ostatniej Porszawki: Wyszło całkiem fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Ewentualnie jak masz duuuuuużo czasu, to kupujesz kawałek skaju w sklepie i go odchudzasz ostrym nożykiem modelarskim. Tylko skaj musi mieć niewielką fakturę, wtedy nie widać, że nie ta skala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Nie wiem, czy skay daje takie możliwości formowania. Do pokrycia foteli będzie potrzebne mocne naciąganie, rozciąganie itp. Pod tym względem "skóra" z MFH jest nieoceniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 Dziękuję czyli najlepiej kupić te skórę z MFH. A to co znalazłem to na pasy. To teraz musze znaleźć zdjęcia wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 Czyli rozumiem że chodzi o ten produkt: http://www.hiroboy.com/Adhesive_cloth_for_seats_Beige__P916--product--650.html jeżeli chodzi o zrobienie siedzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Jeżeli chcesz welurowe siedzenia, to tak Bezowa skóra jest tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 Raczej beżową skórę albo białą jeszcze się zastanawiam. Póki model w zamówieniu i nie dotrze do mnie staram się już zaplanować niektóre elementy jak będą zrobione. Choć nie ukrywam pewnie z modelem Delahaye to ja za mocno chce sobie poprzeczke podnieść. W sumie zrobić z niego model flagowy. Dziękuję kolego za link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Kiedy robiłem SHLkę, to żonka kupiła mi kawałek takiego skóropodobnego materiału z którego jakiś czas temu robili legginsy. Materiał elastyczny, czarny, wiotki, cienki, no i tani, a faktura skóry bardzo podobna do tej z produktu HIRO (niestety nie zastosowałem do modelu, bo faktura skóry wydała mi się zbyt wyraźna - uznałem, że do skali 1:9 wyglądałaby jak skóra ze słonia...) No i teraz mam życiowy zapas takiego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi