KW-2 Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Witam, Długo zastanawiałem się nad jakimś modelem dla siebie. Postanowiłem, że zrobię sobie coś z tzw. "Złomu Modelarskiego". Zostało mi trochę wyprasek, części, kalek po modelach więc budulec mam darmowy:D Ostatnio wzięło mnie na klimaty Science Fiction (Sci-Fi). Zainspirowany pracami innych kolegów na forum; filmami; grami Sci-fi; zdjęciami, postanowiłem, że zrobię sobię coś w tym stylu Ten projekt nazwałem: Maszyna krocząca SpiderX 2.0 Będzie to taki Mech/Robot/Maszyna krocząca. Kształtem będzie nawiązywał(a) do Pająka (Spider) Tułów, działko, oczy, 6 odnóży...... sami wyobraźcie sobie jak będzie to wyglądać heh Niedługo pierwsze fotki. Na razie jestem na etapie tworzenia tułowiu i działka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Świetny pomysł. Załogowy czy raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 Świetny pomysł. Załogowy czy raczej nie? Dzięki! Co to załogi to na razie nie wiem:) Planuję go umiejscowić na jakiejś klimatycznej podstawce, więc może jakaś figurka będzie. Mam bardzo dużo pomysłów/koncepcji, ciągle mi się coś rodzi w tej głowie . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Kombinujesz dobrze. Ale, jeśli chcesz dokładnie odtworzyć którąś z maszyn z fotek, a dysponujesz tylko nielicznymi odpadami z wyprasek modelu to się Tobie nie uda. Owszem, jako inspirację do tworzenia ostatnia grafika wydaje się najłatwiejsza do powielenia modelu. Najlepiej i najprościej jednak wymyślić jest coś samemu. Dużo masz tych "modelarskich śmieci'? / Twój podpis..to ściema, czy naprawdę masz 13 lat?/ To model mojej maszyny kroczącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 14 Lutego 2017 Autor Share Napisano 14 Lutego 2017 Naprawdę mam 13 lat (na roczniki 14) Te zdjęcia służą mi tylko jako inspiracja do stworzenia swojej maszyny. Nie wzoruję się na nich w 100%. Wyprasek trochę jest, coś tam jeszcze dokupię. (wieża od czołgu, na pewno) Na razie jestem na etapie projektowania i dokupowania różnych części których sam bym nie dał rady wykonać/odlać /wytoczyć/ukształtować (wiesz o co chodzi ) Pozdrawiam i dzięki za fotkę, przyda mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Ciekawy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Ciekawy temat Cieszę się, że ci się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 I jak masz resztę potrzebnych materiałów, ruszasz dalej z tematem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Marca 2017 Autor Share Napisano 17 Marca 2017 Mam już materiały. Z chęcią bym się za to zabrał, jednak nie mam teraz kompletnie czasu (szkoła i zajęcia dodatkowe) Pracuję, też nad innym projektem (niedługo galeria). W kwietniu są święta, więc trochę podziałam. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Mały Update, aby nie było, że wątek umarł. Jako tułów pajączka wykorzystam wieżę z tego zestawu: https://www.mojehobby.pl/products/U.S.-M41-Walker-Bulldog.html Oczywiście odpowiednio ją zmodyfikuję Jeszcze kilka słów o podstawce, i fabule tego projektu. Akcja będzie rozgrywać się po zgładzie ludzkości. Na tej planecie (Ziemia) pozostaną jedynie zwierzęta (te najsilniejsze, najbardziej wytrzymałe i agresywne), mutanci oraz przeróżne maszyny, które tak jakby będą żyły swoim życiem, (człowiek nie będzie potrzebny do ich obsługi). Moja scena będzie przedstawiać, właśnie taką maszynę, stojącą na jakiejś rozwalonej ulicy, zarośniętej przez rośliny. Coś w ten deseń: Zastanawiam się, czy nie zmienić tytułu pracy??? Ziemia po zgładzie ludzkości, czy coś w tym stylu. Macie jakieś pomysły??? Jak dojdzie wieża to zaczynam powoli robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Witam ponownie! Dawno nic nie pokazywałem, ponieważ miałem intensywny okres w szkole. Za kilka tygodni wakacje, więc czasu na swoje hobby trochę więcej Za dużo nie zrobiłem, ale udało mi się znaleźć w moich "modelarskich śmieciach" wieżę od czołgu. Muszę ją teraz umyć w roztworze z kreta, oraz zmodyfikować, aby posłużyła mi pod bazę do dalszej pracy nad tym pajączkiem Zobaczymy co z tego wyjdzie! Za kilka dni kolejny update! Fotki wieży: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Czekam na dalsze prace. Temat wydaje sie ciekawy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 16 Maja 2017 Autor Share Napisano 16 Maja 2017 Czekam na dalsze prace. Temat wydaje sie ciekawy ;) Dzięki Mam nadzieję, że za kilka dni uda mi się już coś porobić nad tym modelem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 3 Września 2017 Autor Share Napisano 3 Września 2017 Oj, długo się nie odzywałem! Pewnie większość z was uznało, że ten projekt już poległ. Na szczęście mimo kilku trudności, projektu nie porzuciłem. Kilka fotek moich zmagań z czarną materią. Nie doszukujcie się tu naukowego i logicznego sensu. To w końcu magia Sci-fi! Te czerwone…eee…placki… to modelina firmy Astra, gorąco polecam. Ma imitować takie jakby mięcho! Ot, taka moja wizja artystyczna. Lepszy efekt, będzie po pomalowaniu, bo teraz wszystko się zlało i ciężko dopatrzeć się szczegółów. Wygląda to jak kawałek postrzępionego plastiku… Z tych plastikowych profilów (z wyprasek) będę robił odnóża pająka. Będzie ich 6, po 3 z każdej strony. Wiem, wiem, że powinno być ich osiem, no ale ze względów konstrukcyjnych będzie ich tyle ile będzie. Poza tym nie wzoruję się w 100% na pająku!:-) No cóż, pora na… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Przecudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Fajnie że działasz dalej. Co do nóg twojego pająka z ramek, planujesz coś jak jakieś stawy/siłowniki? Będą masywne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 3 Września 2017 Autor Share Napisano 3 Września 2017 Przecudne. Czyżby sarkazm Fajnie że działasz dalej. Co do nóg twojego pająka z ramek, planujesz coś jak jakieś stawy/siłowniki? Będą masywne? Dzięki za pozytywną opinię! Co do odnóży, to tak, stawy są!:-) Natomiast jeżeli chodzi o masywność... to ciężko mi powiedzieć. Są odpowiednio grube, aczkolwiek tak jak gdzieś pisałem to Sci-fi, więc nawet jeśli w rzeczywistości miały by 1cm średnicy to zawsze można powiedzieć, że cały korpus waży jedynie 10kg, bo jest zrobiony z ultralekkiego stopu metali itp. Jutro kolejna porcja fotek, więc będziesz mógł zobaczyć skończone odnóża! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 4 Września 2017 Autor Share Napisano 4 Września 2017 Achoj! Wakacje właśnie się skończyły ! W związku z tym większą część wczorajszego dnia spędziłem przy „modelarskim stole”, no i trochę podziałałem. Zapraszam do poczytania i pooglądania! Pająk stoi już o własnych nogach! Kilka godzin musiałem uczyć go chodzić, bo kiepsko mu to wychodziło. No, ale tak jak mówiłem, nauczyłem go trudnej sztuki chodzenia i dał radę jakoś się doczłapać na sesję zdjęciową. Niektóre nogi są oderwane od podłoża. To zaplanowane działanie. Model będzie stał na klimatycznej podstawce, odnóża nie mogę być w jednakowej pozycji, bo wyglądało by to po prostu SŁABO… Jeszcze tylko chwila relaksu na plaży…yyy… znaczy się w piekarniku i będzie można położyć podkład! No, a później malowanie. Te czerwone placki po pomalowaniu, również będą czerwone, aczkolwiek będą miały inny odcień. Dam im również jasno niebieski wash. Natomiast resztę maszyny kroczącej SpiderX planuję pomalować na taki zgniły żółty, przełamany rdzą. Ciężko mi to teraz wytłumaczyć, bo na opisywaniu barw znam się tyle co przeciętny Kowalski, oczywiście, bez urazy dla osób o tym nazwisku!!! Jeśli macie jakieś pytania to walcie śmiało! Acha, pogrzebałem trochę w moich pudłach z „modelarskimi śmieciami” i znalazłem kilku zołdaków, którzy po przeróbkach posłużą mi za…sami domyślcie się patrząc na ostatnie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 Model finalnie pomalowany! Niedługo galeria, jeszcze tylko podstawkę do niego wykombinuje, i można robić galerie:) A tu fotka z innym tego typu projektem. Serdecznie zapraszam do odwiedzenia wątku warsztatowego: viewtopic.php?f=254&t=59376&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi