Piotr_P Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Witam Długo wyczekiwany przeze mnie model ciągnika C4 P z okresu kompanii wrześniowej 1939r. Dużo pisał nie będę. Poprawiłem tylko lampy ,dodałem szyby, zmieniłem pałąki na wykonane z drutu. Brakuje mocowania koła od koła,znalazłem fotkę takiego mocowania już po malowaniu.....w następnym już będzie. Malowanie klasycznie LifeColor Polska Broń Pancerna 1936-1939 w fikcyjnych barwach. Całość na podstawce Wrzesień 1939 dedykowanej do systemu gry bitewnej. Mam jeszcze dwa ,więc mam nadzieję,że będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Ładnie Ci wyszedł, ale brakuje mi śladów opon i gąsienic na podstawce oraz kurzu na oponach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Dzięki,słusznie zauważyłeś. Trzeba przypudrować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Fajny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Ładny model. Świetne malowanie. I mini podstawka ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Nawet nie wiedziałem, że ftf go wypuściło...zamówię sobie, może kiedyś zrobię To jeden z pojazdów tzw armii II RP, który naprawdę bardzo lubię Marzy mi się PzInż 302.. A sam model sklejony i pomalowany, jak sam go oceniłeś, dla mnie jest on jakoś dziwnie ochlapany- problemy z aero? Znając liczne Twoje prace stwierdzam że stać Cię na więcej:), ale model ogólnie ładny czekam na następny c4p, który pewnie będzie śliczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Lutego 2017 Autor Share Napisano 17 Lutego 2017 Jest ochlapany i nie jest. Te ślady to earth efect od AK. Nanoszene z pędzelka strzepująć wykałaczką na model. Trudno w tej skali osiągnąć dobry efekt zaschłego błotka czy rozrzuconej ziemi. O ile w 1:35 nanosi się lepiej to 1:72 jest nie lada wyzwaniem. Może trzeba było odpuścić. To było ponoć suche i gorące lato....niemniej jednak jeśli nie spróbuję to się nie nauczę/nie zrozumiem. Cóż moje prace są niczym wykres prądu zmiennego. Góra ,dół,góra,dół.....Trudno mi odpowiedź dlaczego. Pewnie też powodów jest kilka. Dzięki za opinię Ps Nastepny będzie oliwkowy zresztą kupiłem. 3 egzemplarze to na jeszcze jeden pomysł się też znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Witam modelik ładny ale jest ale,już w dziale prezentacji nowości Kolega Jarekk zauważył że to wersja prototypowa . W książce Wrzesień 1939 tom 100 są zdjęcia tej wersji w czasie testów w Stryju w 1 Pułku Artylerii Motorowej. Malowanie jedno kolorowe możliwe ,że zielone, czaszka na drzwiach szoferki i nr rejestracji 8559 . To na stronie 41 a na stronie 42 i43 widać ciągniki z 16 Dywizjonu Artylerii Motorowej z fotografowane od tyłu w czasie przekraczania granicy węgierskiej. Widać brak tych dużych skrzyń na tyle i inna jest zabudowa paki , wygląda na niższą. A z analizy innych zdjęć wynika może nie reguła ale we Wrześniu 1939 w bardzo wielu egzemplarzach demontowano drzwi szoferki pozdrawiam i powodzenia z modelami OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Lutego 2017 Autor Share Napisano 17 Lutego 2017 Tę tezę o innej zabudowie potwierdza chyba jedyne zdjęcie jakie udało mi się znaleźć Tak więc następny będzie tak robiony Trzeci już na prototyp w oliwce Zabudowa wydaje się minimalnie niższa w stosunku do linii drzwi, widać okienko w tylnej ściance kabiny. Również brak szyb w drzwiach ,na co zwrócono mi już uwagę na profilu FB. Zresztą słusznie. Zastanawiają mnie te burty. Wyglądają na jednolite,jakby blaszane,choć z tej odległości trudno stwierdzić. Ewidentnie brak wokół obramowania ( nie wiem jak to nazwać) jedynie mocowania dla stelaży plandeki. Dach szfrki jakby też inny,niższy....sprzydały by się zbliżenia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi