Archelaos Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Witam wszystkich! W zeszłym roku stwierdziłem, że trzeba zrobić coś naszego. Zdecydowałem się na Stuarta z AFV, którego znalazłem w zaprzyjaźnionym sklepie. Plan zakłada pudełkowe malowanie 1DPanc, czołg no 271353, według opisu, z 24p. ułanów. To samo malowanie znalazłem w książce o M5A1 z Kagero, więc podejrzewam, że są zdjęcia pokazujące ten wóz, nie udało mi się jednak żadnych zlokalizować (choć nie ukrywam, że nie mam szczególnie dużej biblioteczki). Tak więc, jeśli ktoś mógłby podrzucić jakieś, lub chociaż wskazać gdzie ich szukać, byłbym bardzo wdzięczny. Fotki postępu prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 . Plan zakłada pudełkowe malowanie 1DPanc, czołg no 271353, według opisu, z 24p. ułanów. To samo malowanie znalazłem w książce o M5A1 z Kagero, więc podejrzewam, że są zdjęcia pokazujące ten wóz, nie udało mi się jednak żadnych zlokalizować (choć nie ukrywam, że nie mam szczególnie dużej biblioteczki). Voilà Pojazd z numerem WD - 271353, za wiele niestety nie widać ale zawsze coś. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 28 Lutego 2017 Autor Share Napisano 28 Lutego 2017 Dzięki! Rzeczywiście widać niewiele, ale chociaż numer jest potwierdzony. Zastanawiam się czy polskie wozy miały montowane noże Culina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamaczo Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Cześć. Okap nad celownikiem armaty chyba powinien być przyklejony o 90 stopni w prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 1 Marca 2017 Share Napisano 1 Marca 2017 Cześć, Na tym zdjęciu widać, że nie posiadały noży Cullina. Na innych,które udało mi się obejrzeć- także ich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 1 Marca 2017 Autor Share Napisano 1 Marca 2017 Cześć.Okap nad celownikiem armaty chyba powinien być przyklejony o 90 stopni w prawo. Dzięki za zwrócenie uwagi! To jedna część z osłoną jarzma, ale było nie do końca dolane, więc odciąłem to, co wyglądało na nadlewkę... Już uzupełnione. Cześć,Na tym zdjęciu widać, że nie posiadały noży Cullina. Na innych,które udało mi się obejrzeć- także ich nie było. Też nie widziałem ich na żadnym zdjęciu które mam, ale wolałem się upewnić. Trochę szkoda, bo to fajny element, można poszaleć, zrobić na pordzewiałą prowizorkę . Macie może jakieś ciekawe zdjęcia pokazujące drobne uszkodzenia pancerza Stuartów? Ja wiem, że trafiony Stuart zazwyczaj miał przerąbane, ale szukam fotek ze śladami po czymś lekkim - odłamki, pelotki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 3 Marca 2017 Autor Share Napisano 3 Marca 2017 Prace cały czas do przodu. Czołg właściwie sklejony, pozostało dorabianie detali. Osłon Km plot na razie zdjęta, przykleję ją chyba podczas malowania bazowego koloru, żeby wszystko dało się porządnie pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 3 Marca 2017 Share Napisano 3 Marca 2017 Aha i spróbuj ułożyć i lepiej dopasować gąsienice na układzie jezdnym- świetnie się do tego nadają- są bardzo delikatne i miękkie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi