Panzer Machine Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Zainspirowany dokonaniami modelarskimi mojej dwuletniej córki postanowiłem sam spróbować swoich sił w skali 1:100. Wielkość jak i poziom detalu modelu Zvezdy (zestaw 6195) jak na tę skalę robi wrażenie. Montaż przebiegał bez żadnych problemów. Cały model składał się raptem z kilku części składanych na wcisk bez użycia kleju. Jedyne co zrobiłem ponad programowo to odwiert w lufie. Malowanie kamuflażu jest abstrakcyjne inspirowane zimowymi schematami. Dla mnie to było całkiem przyjemne oderwanie od dotychczasowych projektów modelarskich i świetna zabawa. Z pewnością skuszę się o wykonanie kolejnych miniatur w skali 1:100 niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 Tym modelem pokazałeś niedowiarkom, że nie dwa kilo blach, ale malowanie i finalne brudzenie powoduje to, że model ma tzw, odbiór. Dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 Super mały modelik! Tym modelem pokazałeś niedowiarkom, że nie dwa kilo blach, ale malowanie i finalne brudzenie powoduje to, że model ma tzw, odbiór. Dla mnie bomba! Masz oczywiście racje, ale wyobraź sobie te dwa kilo blach plus super malowanie i brudzenie, oczywiście w tak małej skali te blaszki są raczej zbędne, instalowanie ich graniczyłoby z cudem i jak gołym okiem je dostrzec Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 13 Marca 2017 Autor Share Napisano 13 Marca 2017 Tym modelem pokazałeś niedowiarkom, że nie dwa kilo blach, ale malowanie i finalne brudzenie powoduje to, że model ma tzw, odbiór. Dla mnie bomba! Ostatnio dochodzę do podobnych wniosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Podzielam zdanie Kolegów- zmień jednak na przyszłość krój kalkomanii- za bardzo przypominają numerki US Navy i Marines.... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 Bardzo fajnie zrobiony szkrab, niektórzy z trudem podobny efekt w 35 osiągają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 super modelik i to w mojej ulubionej ostatnio skali. Sam mam rozgrzebanego Cromwell'a od Plastic Soldier :-) Tylko permanentny brak czasu i warsztatu (przeprowadzka za wielką wodę) nie pozwala na jego ukończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi