Baldigozz Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 Wystarczy jak nawiercisz 3 małe otworki i wkleisz tam po kawałku miedzianego drucika odpowiedniej średnicy. Potem to tylko oszlifować i będzie ok. Pod farbą, jakimś małym błotkiem i tak nie dopatrzysz się czy mają gwint czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 No ja bym się zastanowił czy aby na pewno wyciąć. Czy aby pół-owal jarzma nie "wszedł" na ten zbędny rząd śrub. Ja swoje jarzma tak właśnie przerabiałem ... i tu mam zagwozdkę. W swoim shermanie też w taki sposób przerabiałem, troche inaczej wklejając kawałek plastiku, później szlifując do półokrągłego kształtu. Natomist w książce o Firefly Ic Rycerz Gawrycha, autor wycinał ten rząd srub i wstawiał w to miejce na wieży płytke. Nabyłem ostatnio wyrób Armorscale lufę z jarzmem i tam wielkość tego jarzma jest także taka sama jak po odcięciu śrub... Trzeba bieglejszych wypytać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2008 Ja nie chce przy tym swoim modelu przekombinować.... Także nie wiem czy będe wogóle ruszał to jarzmo. Poprostu nie chcę sie znalezć w sytuacji gdzie już nic nie da sie zrobić bo będzie zniszczone ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 Największym problemem w modelarstwie jest strach :-))))zresztą nie tylko w modelarstwie :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 22 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2008 To nie strach. To obawa Wczoraj przerobiłem deflektor. No napewno bardziej przypomina orginał No i zacząłem zabawe z blaszkmi. Zacząłem od tych większych, żeby było łatwiej i żeby nabrać wprawy Wieczorem zapodam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewan Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Może tak koła niesą pomalowane,chodzi mi o tą poczną ich część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2008 troche mnie tu nie było, bo prace na moimi modelami kompletnie stanęły z powodu pracy licencjackiej ;) Wróciłem i będe kontynuował prace nad Shermanem i innymi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi